Gölge etmesinler yeter

Eskişehir'de her türlü engellemelere karşın hizmet etmeyi sürdüren Hasan Polatkan Havaalanı’nda 2023 yılında 93 bin yolcu taşınmış

17 Ocak 2024 07:42
A
a
Sütiş Eskişehir
Her türlü engellemelere karşın hizmet etmeyi sürdüren Hasan Polatkan Havaalanı’nda 2023 yılında 93 bin yolcu taşınmış. Hasan Polatkan Havaalanı Eskişehir’in büyük şansı ve bu şansın daha aktif bir şekilde kullanılmasını engelleyenler Ankara’daki bir takım bürokrat ve AK Partili politikacılar.
Çünkü sevgili hükûmetimiz komşumuz Kütahya’da Zafer Havalimanını kurdu ve hiç iş yapmayacağı söylenen bu havalimanı için yıllık 1 milyon 318 bin yolcu garantisi verdi. Bu garantilenen yolcu gelebilsin diye de Eskişehir’in havaalanı sürekli engellendi. Özetlemek gerekirse Eskişehir’e bir çivi bile çakmaktan aciz kişiler, bir de mevcut havaalanımızın çalışmasını engellemeye çalıştılar.
Bu emellerine de Eskişehir halkının ve – haklarını yemeyelim – AK Parti İl teşkilatının çabalarıyla ulaşamadılar. Eğer iş, eski Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’na kalsaydı, az kalsın Hasan Polatkan’ın kapısına asma kilidi asacaklardı.
Şimdi yerel seçimlerin eli kulağında. Bu kente bir çivi bile çakmayanlardan yeni proje filan istemiyoruz. Gölge etmesinler, başka ihsan istemez…
Türk ekonomisinin karadeliklerinden biri olan Kütahya Zafer Havalimanı’na geri dönelim. Yazımızın sonunda ise bir “Uşak Havalimanı sürprizi” yapacağım, şimdiden hazır olun.
Özetlemek gerekirse Zafer Havalimanı’nda hükûmet yandaş işadamlarına demiş ki, “Yılda 1 milyon 318 bin yolcu gelmezse, parası benden…”
Tabii “Parası benden” dediysek, Ankara’daki efendilerimizin pamuk ellerini ceplerine atacaklarını düşünmeyin. O para milletin cebinden çıkıp, yandaş müteahhitlerin cebine girecek.
Peki yılda 1 milyon 318 bin yolcunun parası garanti olan bu Kütahya Zafer Havalimanına 2023’te kaç yolcu gelmiş dersiniz?
Sıkı tutunun havalanıyoruz; rakamı açıklıyorum tam 86 bin 400 yolcu. Peki 1 milyon 318 bin garanti sayısından 86 bini çıkartırsak geriye ne kalıyor? Tam 1 milyon 231 bin yolcu… İşte bu gelmeyen 1 milyon 231 bin yolcunun parasını, tüyü bitmemiş yetimin hakkından ödüyoruz.
Bir takım AK Müteahhitler servetlerine servet katsın diye bu para hepimizin cebinden çıkıyor.
Bu arada Uşak Havaalanını merak ettiğinizi biliyorum. 2023 yılında kaç kişi bu havaalanını kullanmış dersiniz? Tam 56 kişi.
Evet… 56 milyon değil, 56 bin kişi de değil. 30’u iç hat, 26’sı dış hat tam 56 kişi…
Kahveye gidip adam toplasam daha çok kişiyi bir araya getiririm.
Görüyor musunuz Türkiye’yi yönetenlerin beceriksizliğini?
 

Ekmek dilimle satılır

Eskişehir’de 200 gramlık ekmekciği 7 liradan aldığımız günlerin sonuna geldi. Yeni zam kapıda. Öncelikle neden ekmek değil de “Ekmekcik” dediğimi izah edeyim.
1973 yılında ekmek ortalama 950 grammış. Daha sonra 1974 yılında 830 grama düşmüş ve düşe düşe 200 gramlık ekmeğe kadar gerilemişiz. Ekmeğe zam yapmayarak gramajını düşürmek, aslında yine zam yapmak anlamına geliyor. Çok değil, 50 sene önceki ekmeğin 5’te biri kadar küçük bir ekmeğimiz varsa, bu ekmekle sandviç bile yapamazsınız. Bu yüzden ekmek demiyorum da ekmekçik diyorum.
İşte şimdi o 200 gramlık ekmekciğe yine zam gelecek. 7 liralık ekmeğin zam gelerek 8 liraya çıkması garanti. Ancak fırıncılar bu 1 liralık zammı yetersiz buluyor ve ekmeğin yuvarlak hesap 10 lira olmasını istiyor. Yani en kötü ihtimalle 3 lira, en iyi ihtimalle 1 lira zam geldi gelecek.
Tabii bu arada 1973 yılında 950 grama satılan etmeği yine küçültüp 180 grama düşürmezlerse.
Biz bu kafayla gittiğimiz müddetçe, ekmeği dilimle satın alırız.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ömer 17 Ocak 2024 09:35

Güzel tespitlerde bulunmuşsunuz.

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi