Eskişehirlilerle dalga geçiyorlar 

Seyitgazi Yolu’nda meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Doç. Dr. Filiz Bayrakçı Karel ve kızı Yağmur Karel, son yolculuklarına uğurlandı. Çok genç yaşta iki değerimizi kaybettik. İnsanın içi sızlıyor. Bu kaza bize Eskişehir’in ölüm yollarını hatırlattı.

12 Şubat 2024 09:42
A
a
Sütiş Eskişehir
Seyitgazi Yolu’nda meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Doç. Dr. Filiz Bayrakçı Karel ve kızı Yağmur Karel, son yolculuklarına uğurlandı. Çok genç yaşta iki değerimizi kaybettik. İnsanın içi sızlıyor. Bu kaza bize Eskişehir’in ölüm yollarını hatırlattı.
Maalesef yıllardır Eskişehir’in 20 – 30 kilometrelik yollarını bile yapamayan bir iktidarımız var. Üstelik eskiden, “Eskişehir’in ölüm yollarını düzeltin” dediğimiz zaman hiç değilse utanma – sıkılma taklidi yapar, “En kısa sürede yapacağız” diye yalan söylerlerdi. Artık AK Partili yöneticilerin yüzleri bile kızarmıyor; iyice arsız oldular…
Baksanıza Alpu yolu için 2024 yılı bütçesine 10 bin lira para ayırmışlar. Bozdurup bozdurup harcarız artık. 10 bin lirayla sıradan bir AK Partilinin 4 çekerli arabasının benzin deposunu dolduramazsınız. Dalga mı geçiyorsunuz Eskişehirlilerle?
Hani eskiden seçim zamanında bir politikacı ortaya çıkar, Alpu, Seyitgazi veya Sarıcakaya yoluna gider, güya bir haritaya bakıyormuş gibi yapıp fotoğraf çektirir, “Yolları bir sene içinde yapacağız inşallah” diyerek vatandaşın gazını alırlardı. 
Her yolu biliyorlar; bir kere de şu Eskişehir’in yolları akıllarına gelse ya…

Hoş geldin Gezeravcı 

Uzaya çıkan ilk Türk vatandaşı olan Astronot Alper Gezeravcı dünyaya döndü. Aslında 14 gün boyunca uzayda kalması gereken Gezeravcı’nın dünyaya dönüşü, Amerika’nın Florida eyaleti açıklarındaki olumsuz hava ve deniz koşulları yüzünden 3 kere ertelenmişti. Ben Alper Gezeravcı’nın dünyaya dönüşünün 3 kere ertelenmesine hiç üzülmedim. Hatta içten içe sevindim bile. Zira uzayda 13 ayrı deney yapan Alper Gezenavcı’nın uzayda daha çok kalması hoşuma gitti. Hazır uzaya çıkmışsın, yerçekimsiz ortamın ve inanılmaz uzay manzarasının tadını birkaç gün fazla çıkartmaktan zarar gelmez.
Gezeravcı’nın uzayda deneyler yapması, Türk uzay çalışmalarının ciddi bir şekilde başladığının da bir göstergesi. Bu açıdan da çok sevindim. Ancak üzüldüğüm nokta, sırf AK Parti iktidarında böyle bir ilerleme kaydedildi diye, birilerinin Alper Gezeravcı’nın başarısını karalamaya çalışmasıydı.
Siyaset hastalığı böyle bir şey işte. Ülkenizin gelişmesine bile sevindirtmiyor adamı. Allah siyaset hastalığına tutulan bütün kullarına acil şifalar versin.

Gerede’yi de kaybettik

Sonhaber Gazetesi’nin en etkili köşe yazarlarından İbrahim Gerede’yi kaybettik. Bir dönem İl Kültür Müdürlüğü de yapan Gerede son derece saygılı ve beyefendi kişiliğiyle dikkatleri çekerdi. Sosyal Demokrat cenahın da bir parçası olan Gerede sıkı bir CHP üyesiydi. Yazılarını ve analizlerini özleyeceğiz. Ancak en önemlisi saygın kişiliğini unutmayacağız. Esgroup ailesinin yeri doldurulmaz bir üyesi olan İbrahim Gerede’ye Allah’tan rahmet, sevenlerine baş sağlığı ve sabır dileriz.
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon
özkan 13 Şubat 2024 08:46

kazanın olduğu yer belediye sınırları içinde yalnız.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi