Eskişehir bu kafayı değiştirmeli

CHP Milletvekili İbrahim Arslan, Eskişehir’in nüfusunun 2022 yılına göre 8 bin 610 artarak, 915 bin 418’e yükseldiğini bu artış nedeniyle önümüzdeki genel seçimde Eskişehir’in 7 milletvekili çıkaracağını söyledi.

8 Şubat 2024 09:07
A
a
Sütiş Eskişehir
CHP Milletvekili İbrahim Arslan, Eskişehir’in nüfusunun 2022 yılına göre 8 bin 610 artarak, 915 bin 418’e yükseldiğini bu artış nedeniyle önümüzdeki genel seçimde Eskişehir’in 7 milletvekili çıkaracağını söyledi.
Şimdi 14 Mayıs seçimlerinden önce Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen bir kampanya düzenlemişti ve öğrencilerin ikametlerini Eskişehir’e almasını istemişti. Çok iyi hatırlıyorum o gün bu kampanyaya AK Parti’den küçücük bir destek bile gelmemişti. Halbuki AK Parti’nin teşkilatları arı gibi çalışabilir ve Eskişehir’e fazladan 5 bin seçmen kaydedebilirlerdi. Bu çalışmayı yapmalarını geçtim, konuyla ilgili tek satır sosyal medya paylaşımı bile yapmamışlardı.
Muhtemelen AK Partililer, “Büyükerşen kampanya başlattığına göre, bu durum CHP’nin işine yarıyordur” diye düşündüler ve söz konusu kampanyaya destek vermeyerek Eskişehir’in bir milletvekiline oldular.   
Netice itibarıyla sadece Eskişehir’e değil, kendi partilerine de kötülük ettiler. Çünkü Eskişehir 6 değil de 7 milletvekili çıkartmış olsaydı, CHP yine üç, İYİ Parti de yine bir milletvekili çıkartacaktı. Ancak iki milletvekili çıkartan AK Parti’nin üç milletvekili olacaktı.
İşte Eskişehir tam da bu zihniyet yüzünden sıkıntı yaşıyor. Ne zaman ki partizanlığı bırakır Eskişehir milliyetçiliği yaparız, işte o zaman ilerleriz.

Hiçbir söz tutulmadı 

6 Şubat depreminden sonra ilk iş sosyal medyaya kısıtlama getiren iktidar, verdiği sözleri tutamadı.
Hani “En geç bir sene içinde bütün depremzedelere kalıcı konutlarını vereceğiiizzz” diye kükreyen efendimiz nerede? Sonuç olarak depremzedeler hâlâ çadırda ve şanslı olanları konteynırlarda yaşıyor. İşin doğrusu depremzedelere bir yıl içinde kalıcı konut vermek zaten çok büyük bir hedefti. Mesela 1999 depreminden sonra da 1 sene içinde depremzedelere kalıcı konut verilememişti.
Ancak Ecevit – Devlet Bahçeli hükûmeti tutamayacağı bir sözü verip, seçim palavrası da atmamıştı.
Üstelik bugün AK Partililerin en ağır hakaretleri ettiği Ecevit – Bahçeli hükûmeti bir sene olmadan her yerde kazmayı vurmuş, ekonomiyi krize sürüklemek pahasına bütün depremzedelerin evlerinin inşaatına başlamıştı.
Asrın hükûmetimiz göstermelik bir iki konut hariç hiçbir şey yapmadı. Bırakın inşaatlara başlamayı, çoğu yerde enkazı bile toplamadı.
Enkaz toplamayı bile beceremiyorlar…
 
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi