Eğer ki küfretmezlerse…

CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayşe Ünlüce ve AK Parti adayı Nebi Hatipoğlu, canlı yayında karşı karşıya gelmek üzere sözleştiler.

7 Şubat 2024 08:57
A
a
Sütiş Eskişehir
CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayşe Ünlüce ve AK Parti adayı Nebi Hatipoğlu, canlı yayında karşı karşıya gelmek üzere sözleştiler. TV100 ekranlarından yayınlanacak programı ben de merakla bekliyorum. Elbette bu işte bir sakatlık olduğunu siz de fark etmişsinizdir. Eskişehir’de Büyükşehir seçimleri iki parti arasında geçmeyecek ki. En az yukarıda adı geçen iki aday kadar şanslı olan İYİ Partili Melih Aydın’ı da unutmamak lazım. Sonra Zafer Partili Oğuz Beki ve Yeniden Refah Partili Kadir Çalışıcı’nın da söyleyecek bir iki sözü vardır herhalde…
Türkiye’de siyaset iki kutuplu yapılıyor ve bu işten hem AK Parti hem de CHP çok faydalanıyor. CHP’ye oy veren ama oy verdiği partiyi beğenmeyen seçmen, “Ne yapayım? CHP’ye oy vermezsem bu durum AKP’nin işine yarar” diyor ve çoğu zaman ve kerhen CHP’ye oy veriyor.
AK Parti’nin icraatlarını beğenmeyen bir kısım seçmen de, “AK Parti’ye oy vermezsem CeHaPe zihniyeti gelir” diyerek ve yine mecburen AK Parti’ye oy veriyor. Anlayacağınız “al gülüm, ver gülüm…”
Özetlemek gerekirse ortada iki aktörlü bir orta oyunu var. AK Parti ve CHP’nin aralarındaki kavga, Kavuklu ve Pişekâr’ın kavgası kadar gerçek.
Bu kısır döngüyü kırmak için ortaya çıkan İYİ Parti’ye her iki cenah tarafından da saldırılmasının nedeni de bu; kimse kurdukları düzenin bozulmasını istemiyor. Durup dururken “^’üncü bir yol” olarak çıkan partilerin pişmiş aşa su katmasından her iki parti de rahatsız oluyor.
Her neyse… Felsefe yapmayı bırakalım ve TV100 ekranlarındaki “Düello”ya geri dönelim.
Eğer ki taraflardan biri, çok saçma bir hata yapmazsa; mesela küfredip yayından kalkmak gibi akla gelmeyen büyük bir hata yapmazsa, bu programın seçim sonuçlarına etkisi olmaz.
Bunun son örneğini 2019 yılında Haber Türk ekranlarında yayınlanan İmamoğlu – Yıldırım düellosunda gördük.
Bir iletişimci olarak tarafsız fikrimi söyleyeyim; hem Ekrem İmamoğlu hem de Binali Yıldırım söz konusu programa çok tutuk başlamışlardı ve her ikisinin de performansı kötüydü.
Ancak programdan sonra Ekrem İmamoğlu taraftarları, liderlerinin Binali Yıldırım’ı rezil ettiğini söyleyerek zaferlerini ilan etmişti. Gerçekte ise Ekrem İmamoğlu, İsmail Küçükkaya’nın sunduğu programda kekelemekten fazla bir şey yapamamıştı.
Muhtemelen rakibi İmamoğlu gibi çok gergin olan Binali Yıldırım da kötü bir performans çizmiş ve iki kelimeyi bir araya getirememişti. Ancak programdan sonra AK partililer Binali Yıldırım’ın rakibini parçaladığını ileri sürmüşlerdi.
Özetlemek gerekirse TV100 ekranlarında yayınlanacak bu programın hiçbir adayın işine yarayacağını düşünmüyorum.
Yada sözümü geri aldım; her iki adayın da işine yarayacağını düşünüyorum. Çünkü bu program Eskişehir’de sanki ikili bir yarış varmış algısını yaratmaktan başka bir işe yaramayacaktır.
 
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi