yandex

Başkan Ayşe Ünlüce CHP’den istifa edecek mi?

Yargıtay’ın CHP'ye mutlak butlan davasındaki tedbir kararını kaldırması ihtimaline karşı 39. Olağan Kurultay’da seçilen 80 kişilik Parti Meclisi'ndeki milletvekili olmayan isimler yeni partiye geçmeyecek.

24 Temmuz 2026 09:33
A
a
Yargıtay’ın CHP'ye mutlak butlan davasındaki tedbir kararını kaldırması ihtimaline karşı 39. Olağan Kurultay’da seçilen 80 kişilik Parti Meclisi'ndeki milletvekili olmayan isimler yeni partiye geçmeyecek.

Buna mukabil belediye bakanları için de Özgür Özel, istifa etmeleri yönünde bir çağrıda bulunmadı.

Aksine Özel, CHP’de şimdilik kalmaları yönünde bir irade ortaya koydu gibi görünüyor.

Özel, "Geçiş önce milletvekilleriyle" dedi. Belediye başkanları için ise "Ne Mansur Yavaş'ı geride bırakırız, ne Zeydan Karalar kalır Adana'da ne de Vahap Seçer Mersin'de" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel’in veda konuşmasında duyurduğu Yeni Parti’ye belediye başkanlarının katılımı anladığımız kadarıyla ilk etapta çok sınırlı kalacak.

Daha önce Özgür Özel’in yanında yer alacağını duyuran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, bağımsız kalma kararı aldığını duyururken, Adana’da Zeydan Karalar ise CHP’de kalacağını ifade etti.

Mersin’de Vahap Seçer, Ankara’da Mansur Yavaş da aynı istikamette yol alacaklar gibi görünüyor.

Yani, Yeni Parti’ye şu an için hemen katılmayacaklar.

Peki Eskişehir’de durum ne?

Eğer son anda iptal edilmezse bugün Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce başkanlığında Eskişehir’deki CHP’li tüm belediye başkanlarının katılımıyla bir toplantı gerçekleştirilecek.

Bu toplantıda belediye başkanlarının Yeni Parti’ye katılımı veya CHP’de kalmak konusunda bir karar almaları bekleniyor.

Gerçi Başkan Kazım Kurt CHP’den istifa etti, Başkan Ahmet Ataç’ın da durduğu yer Özel’in yanı, bunda şüphe yok ancak diğer belediye başkanlarının tavrı bu toplantıda netleşecek.

Bugünkü toplantı öncesi dün öğleden sonra Ayşe Ünlüce, Danışmanı ve önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile 2 saate yakın bir toplantı gerçekleştirdi.

Gündemdeki konunun “CHP’den gitmek veya kalmak meselesidir” dersek sanırım yanılmış olmayız.

Tabi en fazla merak edilen konu Ayşe Ünlüce’nin CHP’den istifa edip Yeni Parti’ye katılıp katılmayacağı meselesi.

Bunun yanında Yılmaz Büyükerşen’in de CHP’den istifa edip etmeyeceği merak ediliyor.

Yılmaz Hoca ile yaptığım görüşmede CHP’den istifa etmediğini belirterek, sosyal medya hesabından da paylaştığı “Atatürk’ün 'En büyük iki eserimden biridir' dediği ve benim de ömrüm boyunca ruhumda ve kalbimdeki yerini muhafaza edecek olan Cumhuriyet

Halk Partisi’nin, yasal oyunlarla içine düşürüldüğü bu duruma üzülmemek elde değildir. Bu buhranlı dönemden bir an önce kurtulmamız en büyük temennimdir”
ifadesini kullandı.

Öğrendiğime göre Ayşe Ünlüce de CHP’den istifa etmeyecek.

Ayşe Ünlüce ile önceki gün yaptığım telefon konuşmasında şu önemli bilgiyi paylaşmıştı:

“Ülke genelindeki CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanları ile iletişim gruplarımız var. Görüşmeler yapıyoruz.”

Buradan da anlaşılacağı üzere toplu hareket etme konusunda bir görüş birliği oluşmuş ama şimdi değil.

O nedenle bugünkü Eskişehir belediye başkanları toplantısında CHP’den toplu istifa kararının çıkmasını beklemiyorum.

Yeni Parti’ye birkaç istisna dışında topluca geçiş kararının çıkma ihtimali şu an için bana göre çok düşük.

Ayşe Ünlüce, diğer büyükşehir belediye başkanları gibi Özgür Özel’in çağrısını bekleyecektir.

Yani CHP’den istifa etmeyecektir.

Bu demek değildir ki Özgür Özel ile hareket etmiyor…

Günü, zamanı gelince, Özgür Özel çağrı yapıncaya kadar CHP’de kalacaktır.

Bu saat itibarıyla buradan görünen o.


(ANADOLU GAZETESİ'NDEN ALINTIDIR.)
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...