At hırsızı

Vahşi Batı'nın kovboy filmleri, televizyonların siyah beyaz olduğu senelerde ne kadar çok seyredilirdi. Bir zamanlar, silahlarıyla sokaklarda kovboyculuk oynayan  nesiller vardı. Kovboy filmlerinde akıllarda kalan acayip sahneler vardı. Tabii ki, de  ateşli silahlar olmadan olmazdı. AMERİKAN HAYRANLARI ateşli silahları severlerdi.

12 Haziran 2024 09:36
A
a
Sütiş Eskişehir
Vahşi Batı'nın kovboy filmleri, televizyonların siyah beyaz olduğu senelerde ne kadar çok seyredilirdi. Bir zamanlar, silahlarıyla sokaklarda kovboyculuk oynayan  nesiller vardı. Kovboy filmlerinde akıllarda kalan acayip sahneler vardı. Tabii ki, de  ateşli silahlar olmadan olmazdı. AMERİKAN HAYRANLARI ateşli silahları severlerdi. Bir de AT HIRSIZLARI vardı ki vahşi batıda at hırsızları idam edilirdi. Dostlarım hattızatında at hırsızlığına idam cezası tarih boyunca ilk olarak kadim Türk devletlerinde uygulanmıştır. Ötüken, Maveraünnehir Altay Dağları, Baykal Gölüne kadar uzanan kadim Türk medeniyetinin beşiği coğrafyada at hırsızları idam edilirdi. at koşumlarını çalanların bile cezası idam edilmekti.
Sadece bir MEDENİYETTE at hırsızları alkışlanırdı. Ben de mensubu olmaktan her zaman gurur duyduğum Adige topluluğunda at hırsızları aferini alır,  kahraman sayılırdı. Zira haysiyetli  Adigeliler, at hırsızlığını sadece Ruslara karşı yaparlardı. Ruslardan at çalıp getirmeye kız verilmezdi at çalmak cesaret işiydi. Şeyh Şamil’in torunları Ruslara baskın yapar, at çalar izdivaç yapmak istediği kızın emmisine, dayısına atı verirdi.
Bazı yerlerde insanların birbirine at hırsızı demelerini, artık yaşımın kemale erdiği bir Adigeli olarak tuhaf karşılıyor ve manasını bulamıyorum. Dostlarım, o iyi at hırsızlarının yerini şimdi devletin malı deniz YEMEYEN DOMUZ diyenler aldı.
Ah ah dostlarım, bazı şahıslar ne çok şahsiyet değiştiriyor. İşine gelince Çerkes gelmeyince Arnavut, göçmen... Kimi zaman AK Partili yöneticilere saldırıyorlar kimi zaman Reisci, oluyorlar.
Bir bakıyorsunuz AK Parti’yi dizayn ediyorlar, bir bakıyorsunuz CHP’yi. Kimden nemalanırlarsa  ihaleyi kaparlarsa onun borusunu çalıyorlar. Mamalar kesilince de sağa sola BULAŞIK Oluyorlar.
Millete çuvaldızla saldırıyorlar,  yıllarca İTİBAR SUİKASTÇILIĞI yapıyorlar iğneyi batırınca başlıyorlar ağlamaya, cıyaklamaya.
Üstadımız Cemil Meriç, harikulada söylemiş “İmansız ve idealsiz nesiller türettik. Pusuda bekleyen yabancı ideolojiler setleri yıkılan ırmaklar gibi yayıldılar ülkeye” 
Her zeminde varlar lütfen dikkatli olun.
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi