Ah şu aydın bürokratlar

Şu günlerde, bazı aydın bürokratların, geçmişte yaptığı pis işler bir kez daha burnumuza dolmaya başladı. Bu seferki hikaye, araç kiralamada menfaat sağlama mevzusuyla alakalı.

27 Mayıs 2024 08:58
A
a
Sütiş Eskişehir
Şu günlerde, bazı aydın bürokratların, geçmişte yaptığı pis işler bir kez daha burnumuza dolmaya başladı. Bu seferki hikaye, araç kiralamada menfaat sağlama mevzusuyla alakalı.
Ah dostlar, bilseniz neler dönüyor neler. Hele de şu aydın geçinen bürokratlar neler yapmış neler. Bilindik hikayelerden biriyle karşı karşıyayız: Odunpazarı Belediyesi’nin aydın bir bürokratı, kiralama işlerinde epeyce HİLE HURDA yapmış.  Şimdi o güzel mutlu günleri yeniden yaşayamadığı için de epeyce ÖFKELİ olduğunu her fırsatta anlatıyormuş. O artık sönük bir yıldız.
BİR BAKALIM: Odunpazarı Belediyesi Burhan Sakallı’nın başkanlığı döneminde araçların çoğunu kiralıyordu. Bu kiralama işinden aydın bir bürokrat yüksek kazanç elde etmiş. Belediye zarara uğrarken aydın bürokrat bu kiralama işlerinden KÖŞEYİ DÖNMÜŞ. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, göreve gelir gelmez ilk olarak kiralık araç işine son verdi. Belediyeye ait araç filosu kurdu. 300 milyon tasarruf sağladı. Bu paralarla da yeni yatırımlar yaptı.  Aydın bürokratın cebine giden paralar, halka hizmete dönüştü. Mamalar kesildi.
Dostlarım, ancak, ne yazık ki, bazı belediye bürokratları, özellikle aydın olanlar kendi cebini doldurmanın yollarını aramakla meşgul. Kiralama işlerini düzenlenirken, arkada KARANLIK BİR ANLAŞMA yatıyor olabilir mi? Bu sorunun cevabını bulmak için, alttaki taşları bir bir kaldırmak gerekiyor. Bu sahne, yıllardır aynı senaryoyu izliyoruz: Bürokratlar, kendi cebini dolduruyor. Ama artık bu oyunları görmek istemiyoruz. Halk olarak, bu tür çürüklerin temizlenmesini ve adalet talep ediyoruz.
Dostlarım, Belediyeler, halkın çıkarları için var. Ancak, bu tür skandallarla, güvenimizi sarsıyorlar. Belediye yöneticileri, halkın güvenini yeniden kazanmak için şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkesine sadık kalmalıdır. Aksi takdirde, bu KARANLIK OYUNUN sonu gelmez ve kaybeden her zaman halk olur. AYDIN bilinen şahsın geçmişte destek hizmetlerinde yaptığı milyonlarca liralık vurgunu bize ulaşan bilgiler doğrultusunda her gün yayınlayacağız. AYDIN şahsiyetin dosyasını açıyoruz. Savcılar da mutlaka harekete geçecektir. SONUÇ olarak, aydın geçinen belediye bürokratlarının karanlık ilişkilerini gün yüzüne çıkarmak, toplumun görevidir. Bu tür skandalları görmezden gelmek yerine, adaletin sağlanması için sesimizi yükseltmeliyiz.
Ne diyor Ziya Paşa meşhur Terkib-i Bend şiirinde:
Hâlî ne zaman kaldı cihân ehl-i tama’dan,
Sen zâtını bu âleme elzem mi sanırsın?
En ummadığın keşf eder esrâr-ı derûnun,
Sen herkesi kör, âlemi sersem mi sanırsın?
Bir gün gelecek sen de perîşân olacaksın,
Ey gonca bu cem’iyyeti her-dem mi sanırsın?
Nâ-merd olayım çarha eğer minnet edersem,
Cevrinle senin ben keder etsem mi sanırsın?
 
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi