Adalet yerini buldu 

Ülkemizde bir mahkeme kararından sonra “Adalet yerini buldu” diye yazmak çok zor. Neyse ki geçen sene Eskişehir’de yaşanan korkunç bir cinayetten sonra bu başlığı atabiliyoruz. 

29 Aralık 2023 09:27
A
a
Sütiş Eskişehir
Ülkemizde bir mahkeme kararından sonra “Adalet yerini buldu” diye yazmak çok zor. Neyse ki geçen sene Eskişehir’de yaşanan korkunç bir cinayetten sonra bu başlığı atabiliyoruz. 
Hatırlanacağı gibi Fevzi Çakmak Mahallesi’nde geçen sene yaşanan olayda 16 yaşında ‘Gaza getirilmiş’ bir delikanlı pompalı tüfekle öz annesini öldürmüş, anneannesini ve komşularından üçünü de silahla yaralamıştı. Polis ve savcılığın başarıyla gerçekleştirdiği soruşturma sonucunda ise 16 yaşındaki İ.A’nın 43 yaşındaki babası Erkan A’nın azmettirici olduğu ortaya çıkmıştı.
Nasıl bir baba kendi oğlunu annesini öldürmeye yönlendirebilir. Kendi pis işini bile yapmak için öz oğlunu hapislerde çürümeye gönderen bir adama ‘Baba’ değil, ‘Adam’ bile denemez. Nitekim bu ‘Baba’ müsveddesi mahkeme tarafından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Eğer politikacılardan biri eroin tüccarı bir mafya babası için af çıkartmazsa, bu cani adam ömrünün sonuna kadar hapiste kalacak.
18 yaşın altındaki katil oğul İ.A. ise 38 yıl 6 ay hapiste kalacak. Ama en büyük cezası ise her gece rüyalarına giren annesi olacak.
Polisi, savcılık makamını ve yüce yargımızı tebrik ederiz. Türkiye’de adaletin yerine geldiğini görmeyi çok özlemişiz.

Asgari ücret 566 dolar oldu

Asgari ücret komisyonu uzun süredir milyonları ilgilendiren yeni tarifeye bir türlü karar verememişti. Böyle olunca da kamuoyunda, “Eyvah!.. Asgari ücret çok düşük olacak” kaygısı oluşmuştu.
Ancak komisyon geç de olsa kararını açıkladı ve asgari ücretin yeni yılla birlikte net 17 bin lira olduğu ifade edildi.
Yaklaşık yüzde 50 oranındaki bu zam 6 aylık enflasyon oranının üzerinde. Yani asgari ücretlinin refah seviyesini artıracak bir zam. Amerikan Doları üzerinden hesaplarsak 566 dolar olduğunu görürüz ki şimdiye kadarki en yüksek asgari ücret.
Bunlar işin güzel kısımları; gelelim işin kötü yanlarına.
Bir ülkedeki refah seviyesini maaşlara zam yaparak yükseltemezsiniz. Üretimi artırmadan yapılan her maaş zammı, size enflasyon olarak geri döner. Dolayısıyla hepimiz biliyoruz ki bu 566 dolarlık maaş, kısa sürede 500 doların da altına inecek.
Üstelik bu sene 6’ıncı ayda yeni bir maaş ayarlaması da yapılmayacak. Yani ilk iki ay yüksek olan asgari ücret 4’üncü aydan sonra çok azalacak. 6’ıncı aydan sonra ise ‘Alçak sürünme’ye geçeceğiz. 12’inci ayı nasıl getireceğiz bilinmez.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi