ESOGÜ Mahmudiye Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüksekokulun kendi uygulama tesisleri içinde idman pisti, bin 800 metrekare kapalı binicilik tesisi, 90 bin metrekare at bakım sahalarının bulunduğunu kaydetti.
Okulda her iki öğrenciye bir at düştüğünü, ayrıca yurt ve burs imkanlarının sağlandığını anlatan Meslek Yüksekokulu Müdürü Çalışkan, şöyle konuştu:
"Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde süvari birliğinden günümüze ulaşan Türkiye'nin en köklü binicilik merkezi Atlı Spor Eğitim Merkezi'nden 2. kademe at antrenörü, yurt içi ve yurt dışında ülkemizi ve Türk ordusunu 1996 yılından beri başarıyla sayısız müsabakada temsil eden astsubay başçavuş Ali Ekber, okulun öğretim kadrosuna öğretim görevlisi olarak katılmıştır. Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokulu tüm akademik kadrosu at antrenörüdür."
Çalışkan, okul bünyesinde Türk Dünyası Vakfı'nın 2.5 milyon lira destek verdiği Atlı Terapi ve Rehabilitasyon Merkezinin ilerleyen günlerde faaliyete geçeceğini dile getirerek, "Öğrencilerin atçılık alanında farklı bir uygulama alanı olan atlı terapi konusunda tecrübe kazanmalarına olanak sağlayacak tesis kapasite ve donanım bakımından konusunda ülkemizin en kapsamlı tesisidir. Uluslararası standartlarda tesisleri ve at antrenörü hocalarıyla ülkemizin 250 yıllık en köklü atçılık merkezi Eskişehir'in Mahmudiye ilçesinde yeni öğrencilerimizi bekliyoruz." ifadelerini kullandı.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Kesikbaş’ın ekonomik krize çözüm önerisinin odağında tarım var!
Tarkan Demir
Ataç sert çıktı
Kerem Akyıl
Her şeye rağmen Eskişehirspor!
Kaan Özcan
Bu korkunç tabloyu kimse konuşmuyor!
Ümit Polatbaş
Eskişehir’in ihtiyacı vardı
Seval Erci
Eskişehir'in komşusunda öyle bir miras var ki...
Funda Morgül
Bornova Afyonspor’dan daha zor rakip
Ahmet D. Canoruç
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
