Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Doç. Dr. Zeki Eraslan, masalların ülkelerin kültürel kodlarını taşıdığını belirterek, “Bu masallar yalnızca eğlenceli hikâyeler değil; aynı zamanda Anadolu irfanının ve Türk medeniyetinin en küçük parçalarını yansıtan değerli metinlerdir” dedi.
Uygulama kapsamında masalların işitme engelli çocuklar için yazılı içeriklerle, görme engelli çocuklar içinse Braille alfabesiyle sunulacağı ifade edildi. Eraslan, animasyon çalışmalarının da kısa süre içinde başlatılacağını ve içeriklerin psikolog ve halk bilimi uzmanlarının denetiminden geçtiğini aktardı.
Projede, masalların yöresel ağızlarla da seslendirildiği vurgulandı. Eraslan, “22 ilimizde yöresel ağızlarla masallar seslendirilmekte ve bu sayı ilerleyen dönemlerde artırılacak. Böylece çocuklar kendi yöresel kültürlerini de tanıma fırsatı bulacak” diye konuştu.
“Masal Masal Türkiye” uygulamasının 140 ülkede indirildiğini belirten Eraslan, Türk Dünyası Masalları uygulamasının da benzer şekilde uluslararası erişim sağlayacağını ve çocukların kendi dillerinde masalları dinleyebileceğini söyledi.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Kaybolan onur duygusu yeniden inşa edilebilir mi?
Tarkan Demir
Albayrak dengeli bir açıklama yapmış
Kerem Akyıl
21 yıl sonra değişim!
Kaan Özcan
Binlerce genç buluşacak!
Seval Erci
Cezalar ağırlaşınca ihlaller azaldı
Ümit Polatbaş
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
