Başvuruların 133 bini Türkiye’den, 2 bini yurt dışından gelirken, en yoğun ilgi İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli’den geldi. Yurt dışı başvurularında Almanya, KKTC, Azerbaycan, İngiltere ve ABD ön plana çıktı.
Programlara en fazla talep yapay zekâ alanında olurken, diğer alanlar sırasıyla temel istatistik, panel veri analizi, hesaplamalı sosyal bilimler, dijital beşeri bilimler ve psikometri şeklinde dağıldı. Başvuranların yüzde 50,6’sı erkek, yüzde 49,4’ü kadın; yüzde 52’si aktif iş hayatında, yüzde 48’i ise çalışmıyor. Öğrencilerin yüzde 64’ü lisans, yüzde 18’i yüksek lisans, yüzde 11’i doktora, yüzde 8’i ön lisans programlarında eğitim görüyor.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, başvuruların veri okuryazarlığı ve analitik düşünme becerilerine olan ihtiyacın yüksek olduğunu ortaya koyduğunu belirterek, programın toplumsal beklentileri karşıladığını ve gelecekte benzer eğitim programlarının devam edeceğini vurguladı.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Eskişehir’in “üniversite şehri” unvanı tehlikede!
Tarkan Demir
Süllü’ye tepki ölçüyü aştı
Kerem Akyıl
CHP'nin oyu yüzde 35!
Kaan Özcan
Es Es’in yolu açık olsun
Ahmet D. Canoruç
Emekliler ne yapsın?
Seval Erci
Ruhun emekliliği olmaz
Ümit Polatbaş
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy