Link Tuzağı! Uzman İsim Uyardı: Asla Tıklamayın! İşte Tıklamamanız Gereken Linkler...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Link Tuzağı! Uzman İsim Uyardı: Asla Tıklamayın! İşte Tıklamamanız Gereken Linkler...
A
a

Son zamanlarda dolandırıcılar, bilindik uygulamaların isimlerini kullanarak telefonlara sızmaya başladılar. Mesajlaşma uygulamaları da bunlardan biri. Gönderilen linklere tıklandığı zaman casus yazılımlar telefonlara iniyor ve bilgiler ele geçiriliyor. Bilişim Uzmanı Prof. Dr. Ali Murat Kırık, "Hepimiz anlık mesajlaşma uygulamaları kullanıyoruz ve anlık mesajlaşma uygulamaların

Sütiş Eskişehir
Dolandırıcıların kurbanları bu kez de tanıdıkları kişilerin numaralarını kullanarak mesaj atan dolandırıcılar oldu. Gönderilen mesajlar, dolandırıcıların tuzağına düşmek için yeterli bir bahane olarak kullanılıyor. Uygulamaya erişim izni verildiğinde, dolandırıcılar rehber, içerikler, mikrofon ve kamera gibi birçok şeye erişim sağlayabiliyorlar. Bu casus yazılımın telefonunuzda ne var ne yok, bunların hepsini çok rahat bir şekilde ele geçirmiş oluyor.

Bu tehlikelere karşı alınabilecek tedbirler var. Ali Murat Kırık, "Ne olursa olsun bu tarz linklere asla tıklamayın" uyarısını yapıyor. Ayrıca telefonunuzda yüklü olan uygulamaların güncellemelerini düzenli olarak yapmanız da önemli bir diğer husus. Bununla birlikte, telefonunuza yüklediğiniz uygulamaların izinleri konusunda dikkatli olmanız da gerekiyor. Bu izinleri kontrol etmek, dolandırıcılara karşı korunmanıza yardımcı olabilir. 

Sonuç olarak, her zaman dikkatli olmanız ve bilgi güvenliğinizi korumak için gerekli önlemleri almanız gerekiyor. Dolandırıcıların her geçen gün yeni bir yöntemle karşınıza çıktığını unutmamalısınız. Bu sebeple, bilgi güvenliği konusunda bilinçli olmanız ve gerekli tedbirleri almanız önnemli.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi