Kesim ve Hizmet Ücretleri de Gündemde
Sadece hayvan fiyatları değil, kesim ve işleme maliyetleri de bu yıl dikkat çeken kalemler arasında yer alıyor. Profesyonel hizmet almak isteyenler için büyükbaş kesim ücretleri ortalama 10 bin TL civarında seyrederken, küçükbaş kesim için yaklaşık 3 bin TL talep ediliyor. Parçalama ve paylama işlemleri yine 10 bin TL seviyelerinde olurken, kıyma ve et çekimi için kilogram başına ortalama 25 TL ücret isteniyor. Bu rakamların şehirden şehre farklılık gösterebildiği de belirtiliyor.
Küçükbaş Fiyatları Geniş Aralıkta
Küçükbaş hayvan almak isteyenler için fiyatlar oldukça değişken. Hayvanın yaşı, kilosu ve türü fiyat üzerinde belirleyici oluyor. Türkiye genelinde kuzu fiyatları ortalama 8 bin TL’den başlayıp 18 bin TL’ye kadar çıkabiliyor. Erkek kuzularda bu rakam ortalama 16 bin TL civarında şekillenirken, 30-40 kilogram aralığındaki hayvanlar genellikle 10 bin TL ile 13 bin 500 TL arasında alıcı buluyor. Keçi ve teke fiyatları ise 8 bin TL’den başlayarak 10 bin TL’nin üzerine çıkabiliyor.
Büyükbaşta Rakamlar Yükseliyor
Büyükbaş kurbanlık düşünenler için bütçeler biraz daha yukarıda seyrediyor. Nisan ayı itibarıyla pazarlarda 600 kilogram ve üzerindeki hayvanların fiyatı 300 bin TL ile 320 bin TL arasında değişiyor. 550-600 kilogram aralığındaki danalar için 260 bin TL ile 300 bin TL arasında fiyatlar konuşulurken, 500-550 kilogram arası hayvanlar ise yaklaşık 240 bin TL ile 265 bin TL bandında satışa sunuluyor.
Kısacası, 2026 yılında kurbanlık almayı planlayanların hem hayvan fiyatlarını hem de ek masrafları dikkate alarak bütçe hazırlığı yapması gerekiyor. Bayram yaklaştıkça piyasalardaki hareketliliğin artması ve fiyatların bölgesel olarak değişmesi bekleniyor.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Odunpazarı Belediyesi’nin yatırım şifresi “tasarruf”
Tarkan Demir
TÜİK fıkrası gibi
Kerem Akyıl
Üreticiler zirai don ile karşı karşıya!
Seval Erci
Her hafta yeni bir zam!
Kaan Özcan
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Bu korkunç tabloyu kimse konuşmuyor!
Ümit Polatbaş
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy