ESOGÜ Tıp Fakültesi Çocuk Kalp Cerrahisi Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Buğra Harmandar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İç savaşın sürdüğü Irak'ın Kobani şehrinden Türkiye'ye göç eden bir ailenin iki aylık bebeği Laba Hiddo'nun 20 gün önce hava ambulansı ile hastanelerine getirildiğini söyledi.

Bebeğin yapılan muayenesinde kalpten çıkıp akciğere giden ana damarında tıkanıklık ile kalbinde büyük boyutta bir deliğin tespit edildiğini anlatan Harmandar, "Minik hastanın kalpten çıkıp akciğere giden ana damarında tıkanıklık ve kalbinde büyük bir delik yapılan başarılı operasyonla giderildi. Küçük Laba, yaklaşık 3 saat süren başarılı operasyonunun ardından yeniden sağlığına kavuştu." dedi.

Bu tür yeni doğan kompleks kalp ameliyatlarının İstanbul, Ankara, İzmir gibi kısıtlı sayıda merkezlerde yapılmakta olduğunu dile getiren Harmandar, "Bunlardan biri de Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesidir. Türkiye'nin dört bir tarafından özellikle Doğu ve Güneydoğu çevre illerin yanı sıra yurt dışından hasta alıyoruz. Son 8 ayda 100'e yakan kompleks bebek kalp ameliyatı gerçekleştirdik." diye konuştu.

Harmandar, ameliyat ve nakil imkanı bulamayan yeni doğanlarda yaşanan kompleks kalp hastalıklarına müdahale edilmediği taktirde birkaç hafta ya da ay içerisinde ölümlerin meydana gelebildiğini sözlerine ekledi.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Ahmet Ataç’ın Eskişehir’de yarattığı güç!
Tarkan Demir
Yeni otoparklar trafiği rahatlatacak
Kerem Akyıl
Halk geçim derdinde siyasiler şov peşinde...
Kaan Özcan
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Bu korkunç tabloyu kimse konuşmuyor!
Ümit Polatbaş
Eskişehir’in ihtiyacı vardı
Seval Erci
Bornova Afyonspor’dan daha zor rakip
Ahmet D. Canoruç
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy