Memiş, özellikle ons tarafında geri çekilme beklentisinin sürdüğünü belirterek, bu seviyelerden alıma girmenin doğru olmayacağını vurguladı. Ona göre altındaki hareketlilik, yatırımcının sabırsız davranması hâlinde zarar ettirebilir.
Sarı maden, haftalardır kesintisiz bir yükseliş sergiliyor. Hem bireysel yatırımcı hem de büyük portföy sahipleri güvenli liman olarak altına yönelmiş durumda. FED’in geçtiğimiz hafta aldığı 25 baz puanlık faiz indirimi kararı, altının ons fiyatını 3 bin 707 dolara kadar taşıdı. Yılın ilk faiz indiriminin ardından altındaki ivme, yeni haftada da güçlü bir şekilde devam etti.
Cuma günü açıklanması beklenen, FED’in yakından izlediği çekirdek kişisel tüketim harcamaları endeksi öncesinde de altına talep yüksek seyrediyor. Ancak Memiş, yatırımcıları acele etmemeleri konusunda uyardı: "Bu seviyelerden alım yapılmaz. Benim beklentim, ons altında aşağı yönlü hareketin süreceği yönünde. Bu nedenle kısa vadede altın almak bana göre uygun değil."
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Başkan Ataç belediyeciliğinin merkezinde beton değil insan var!
Tarkan Demir
Odunpazarı sanat ateşini yaktı
Kerem Akyıl
Camın yansıması seramiğin hafızası…
Seval Erci
Halka hizmetten tasarruf olmaz
Kaan Özcan
Akaryakıtta yangın dinmiyor
Ümit Polatbaş
Daha iyi performansları göreceğiz
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
Türkiye'de futbol
Osman Cemoğlu