Hasta hakları ihlal mi ediliyor?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Hasta hakları ihlal mi ediliyor?
A
a

MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, hasta mahremiyeti haklarına dikkat çekerek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya cevaplaması için soru önergelerini TBMM Başkanlığına sundu.

Sütiş Eskişehir
Özel hayat ve mahremiyetin gizliliği için yeni düzenlemelerin şart olduğunu “teknolojinin sağlıktaki en büyük handikabı da yetkili olmayan kişilerin bilgisayardaki verilere ulaşabilirliği ve hasta bilgilerinin gizliliği maddesinin ihlal edilmesidir” sözleriyle ifade eden MHP’li Sazak, insanların en zor ve savunmasız olduğu zamanlarda belge ve görüntülerinin sosyal medyada sıkça paylaşılmaya başladığını vurguladı.

Soru önergesinde “insanların düşkün haldeki fotoğraflarının en yakınlarının inisiyatifine dahi bırakılmaması gerekmektedir” ifadelerine yer veren MHP’li Sazak’ın bu kapsamda cevaplaması için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yönettiği sorular şu şekilde: “Hekimlerin yaptığı paylaşımlarda hastaların yüzleri ve kimlikleri kapatılması denetlenmekte midir? Hekimler bu paylaşımlar için hastadan rıza almakta mıdır?”
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi