GTA 6 ne zaman çıkacak sorusu, 2026’ya girilirken yeniden gündemin en üst sıralarına yerleşti. Oyun dünyasının en çok konuşulan yapımlarından biri olan Grand Theft Auto VI, resmi takvimde 19 Kasım 2026 tarihini işaret etse de, son dönemde ortaya çıkan iddialar bu tarihin kesinliğini sorgulatıyor. Sektör kaynaklarına göre geliştirme sürecinde hâlâ tamamlanması gereken önemli aşamalar bulunuyor ve bu durum takvimde yeni bir kaymaya neden olabilir.
Kulislere yansıyan bilgilere göre özellikle hikâye modu ve görev yapılarında ince ayar süreci devam ediyor. Geliştirici ekip, oyunun her detayının beklentileri karşılamasını hedefliyor. Bu noktada Rockstar Games’in geçmişte yaşanan sorunlu çıkışlardan ders aldığı vurgulanıyor. Şirketin, Cyberpunk 2077 örneğinde olduğu gibi aceleye getirilmiş, teknik sorunlarla dolu bir lansman yerine gecikmeyi göze alabileceği konuşuluyor.
GTA 6 ne zaman çıkacak sorusunu gündemde tutan bir diğer başlık ise satış stratejisi. Sızıntı iddialarına göre Rockstar, bilgi sızıntılarını önlemek amacıyla oyunu ilk etapta yalnızca dijital platformlarda satışa sunabilir. Bu senaryoda fiziksel kopyaların mağazalara ulaşması birkaç haftayı bulacak. Böyle bir durumda, disk versiyonunu tercih eden oyuncuların GTA 6’ya fiilen 2027’nin ilk aylarında erişmesi olası görünüyor.
Resmi plana göre çıkış tarihi 19 Kasım 2026 olarak korunuyor. Daha temkinli bir yaklaşıma göre oyunun 2027’nin ilk çeyreğine ertelenmesi güçlü bir ihtimal olarak değerlendiriliyor. En düşük olasılık olarak görülen senaryoda ise büyük bir gecikmeyle 2027 ortası konuşuluyor.
Şimdilik net olan tek şey, GTA 6’nın çıkış tarihine dair tartışmaların önümüzdeki aylarda da hız kesmeden devam edeceği. Oyuncular ise Rockstar’tan gelecek yeni resmi açıklamayı beklemeye devam ediyor.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
MHP’de siyasi kırılma!
Tarkan Demir
Eskişehir’de emekli ne yiyecek?
Kerem Akyıl
Silahları evinizden uzak tutun!
Kaan Özcan
Eskişehir’in ihtiyacı vardı
Seval Erci
Eskişehir'in komşusunda öyle bir miras var ki...
Funda Morgül
Bu bayram ihmalin bedeli ağır olmasın
Ümit Polatbaş
Bornova Afyonspor’dan daha zor rakip
Ahmet D. Canoruç
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
