Eskişehir'de Eti Arkeoloji Müzesi çevresine yerleştirilen kedi evi, sokak kedileri için güvenli bir barınma noktası haline geldi. Odunpazarı Belediyesi tarafından hazırlanan ahşap yapı, hem barınma hem de beslenme imkânı sunarak can dostlarının yaşamını kolaylaştırıyor.
Birden fazla giriş bölümü bulunan kedi evinin önüne mama ve su kapları yerleştirilirken, özellikle yazın sıcak, kışın ise soğuk hava koşullarında sokak kedilerine güvenli bir sığınak sağlıyor. Müze çevresinde yaşayan kedilerin sıkça kullandığı barınak, bölgeden geçen vatandaşların da ilgisini görüyor.
Vatandaşların mama ve su desteğinde bulunduğu kedi evi, sokak hayvanlarına yönelik dayanışmanın güzel örneklerinden biri olarak dikkat çekiyor. Yetkililer ise bu tür yaşam alanlarının temiz tutulması ve mama ile su kaplarının düzenli olarak kontrol edilmesinin önemine dikkat çekiyor.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Başkan Kurt’un CHP’den istifa zamanı sürpriz değilmiş!
Tarkan Demir
Çifteler, Seyitgazi sırada, Alpu ve Büyükşehir daha sonra
Kerem Akyıl
Daha iyi performansları göreceğiz
Ahmet D. Canoruç
Geçim zorlaştı…
Seval Erci
Pişmanlıkların gölgesinde kalan hayat
Ümit Polatbaş
Mobilya sektörünü kim bu hale getirdi?
Kaan Özcan
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy