Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç yaptığı açıklamada, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte piknik ve mangal mevsiminin açıldığını, Ramazan ayının da yaklaştığını hatırlatarak, bazı kesimlerin bu dönemde et fiyatlarını yükselterek, ithalat yapılmasını sağlamaya çalıştığını söyledi.
Türkiye'de yaklaşık 8 milyon kişinin geçimini hayvancılıktan sağladığını ve kırmızı etin tüm ülkeyi ilgilendiren, önemli bir konu olduğunu söyleyen Tunç, vatandaşın eti pahalı tüketmesini istemediklerini ve buna izin vermeyeceklerini dile getirerek, "Bundan önceki yıllarda böyle olumsuz durumlarla sürekli karşılaştık. Birileri piyasayı speküle ederek, et fiyatlarını arttırıyor ve ardından bunu bahane gösterip, ithalat yapılmasını sağlıyor. Bu da vatandaşı ve yerli üreticileri olumsuz etkiliyor. Vatandaş eti normalinden pahalıya tüketiyor. Yerli üreticinin malı da elinde kalıyordu. Ancak biz buna artık müsaade etmeyeceğiz" dedi.
Et ve Süt Kurumu yöneticileri ile bu konuda anlaşma yaptıklarını açıklayan Tunç, şöyle devam etti: "Kendileriyle görüştük. 'Bu memlekette yeteri kadar et var. Bunu temin ederiz. İthalat yapmayın' dedik. Kime ne kadaret lazımsa, bunu üretiyoruz. Çok güzel bir protokol yaptık. Piyasa stabil hale geldi. Ramazan öncesi oluşan bu spekülasyonun önüne geçtik. 50 bin hayvan anlaşması yaptık. Bunun neticesinde de hayvanları vermeye başladık. Bu, et fiyatlarının artmaması ve yerli üreticinin emeğinin karşılığını alması adına önemli bir adım. Bu işi kaşıyanlar belli. Biz buna izin vermeyeceğiz. Kurum da bize destek veriyor. Bunun önüne geçmenin tek yolu kuruma ve üreticiye sahip çıkmak."(İHA)
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Metin Güler yeniden aday olur
Kerem Akyıl
Eskişehir’in “üniversite şehri” unvanı tehlikede!
Tarkan Demir
CHP'nin oyu yüzde 35!
Kaan Özcan
Es Es’in yolu açık olsun
Ahmet D. Canoruç
Emekliler ne yapsın?
Seval Erci
Ruhun emekliliği olmaz
Ümit Polatbaş
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy