Eskişehirspor Kongre Üyesi Ali Haydar Çelik, Mali Genel Kurul'da yaptığı konuşmada kulübün mali yapısının yanı sıra tribünlerde yaşanan küfürlü tezahüratlar ve sahaya su atılması nedeniyle verilen cezalara tepki gösterdi.
Eskişehirspor Mali Genel Kurulu'nda söz alan Kongre Üyesi Ali Haydar Çelik, kulübün geçmişten bugüne yaşadığı mali süreci değerlendirirken, taraftar davranışlarına ilişkin de dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
"Nereden nereye geldik" diyerek konuşmasına başlayan Çelik, geçmiş yönetim anlayışını eleştirerek, mali genel kurullarda yaşanan yanlış kararların kulübü bugün 618 milyon liralık borç yüküne sürüklediğini söyledi. Çelik, "Eskişehir açısından bu ödenmeyecek bir rakam değil. Ancak '200 milyon lira çöpe gitti' söylemini içim yanarak dinledim. Keşke bu ifadeler yerine kulüp yönetimiyle birlikte bunun nedenleri ve sonuçları üzerine çalışma yapılsaydı" dedi.
Taraftarın kulübün en büyük gücü olduğunu vurgulayan Çelik, son yıllarda tribünlerde yaşanan bazı davranışların Eskişehirspor'a zarar verdiğini ifade etti. Sahaya su atılması nedeniyle kulübün ciddi para cezaları ödediğini belirten Çelik, "Bu cezaların en az 1 milyon lirası su atma cezasıdır. Suyu niye atıyoruz? Bu suyu atanlar nasıl bir Eskişehirsporlu? Bu cezaları bize niye yediriyorlar?" diye konuştu.
Küfürlü tezahüratlara da tepki gösteren Çelik, özellikle annelere yönelik hakaret içeren sloganların kabul edilemez olduğunu belirterek, "Tribüne anneler gelmesin mi? Tribüne kadınlar gelmesin mi? Eskişehirsporluluk bilinci bu değil. Stattan küfrü kaldıralım" ifadelerini kullandı.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Hem “Haklısın” diyorlar hem tahliye ediyorlar
Kerem Akyıl
Yasaklar Bahçesi!
Kaan Özcan
TOKİ işi ticarete çevirdi!
Tarkan Demir
Tepebaşı’nda güvenli yaşam alanı
Seval Erci
Bu şehir Eskişehirspor’la nefes alıyor
Ümit Polatbaş
Daha iyi performansları göreceğiz
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
Türkiye'de futbol
Osman Cemoğlu