Türk futbolunun iki köklü kulübü Eskişehirspor ve Altay, 3. Lig’de 4 yıl aradan sonra yeniden karşı karşıya geldi. 60 yıllık rekabette 58. randevuya sahne olan mücadelede gülen taraf, uzatma dakikalarında bulduğu penaltı golüyle Eskişehirspor oldu.
Alsancak Mustafa Denizli Stadı’nda oynanan ve büyük heyecana sahne olan karşılaşmada, Eskişehirspor ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. İkinci yarıda karşılıklı gollerle skor 2-2’ye gelirken, Eskişehirspor 90+2’de bulduğu penaltı golüyle sahadan galip ayrıldı.
Maça etkili başlayan Eskişehirspor, 18. dakikada Batuhan Doğrukıran’ın golüyle öne geçti. Altay kalecisi Hasan’ın geri pasta yaptığı hata sonrası topu kapan Batuhan, meşin yuvarlağı boş ağlara göndererek skoru 1-0 yaptı. İlk yarıda kalecilerin başarılı kurtarışlarıyla başka gol sesi çıkmadı.
İkinci yarıya da hızlı başlayan Eskişehirspor, 48. dakikada bir kez daha Batuhan ile golü bulsa da ofsayt gerekçesiyle gol geçerlilik kazanmadı. 51. dakikada yine Batuhan bu kez net fırsattan yararlanamadı.
56. dakikada Ali Fırat’ın serbest vuruşunda Deniz Keskin’in kafa vuruşu az farkla auta çıktı. 67. dakikada ise İsmail Kulet’in şutu kaleciden döndü, Kaan kafayla tamamlamak istedi ancak Altay kalecisi Ulaş gole izin vermedi.
70. dakikada Batuhan Doğrukıran yerini Berk Zerenman’a bıraktı. Oyuna girdikten sadece 2 dakika sonra sahneye çıkan Berk, 72. dakikada Mustafa İnan’ın ortasında topu ağlara göndererek skoru 2-0 yaptı.
78. dakikada tecübeli golcü Murat Uluç’un ceza sahası içinde kazandığı penaltıyı Onur Efe gole çevirdi ve farkı 1’e indirdi: 1-2. 89. dakikada ise köşe vuruşunda Caner’in kafa golüyle Altay skoru 2-2’ye taşıdı.
Karşılaşmanın 90. dakikasında Ali Fırat’ın kullandığı uzun taç atışında ceza sahasında Berk Zerenman, Altay savunmasından Sefa’nın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi.
Topun başına geçen Kaan Baysal, 90+2. dakikada ağları sarsarak Eskişehirspor’u yeniden öne geçirdi: 2-3.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Ahmet Ataç’ın Eskişehir’de yarattığı güç!
Tarkan Demir
Yeni otoparklar trafiği rahatlatacak
Kerem Akyıl
Halk geçim derdinde siyasiler şov peşinde...
Kaan Özcan
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Bu korkunç tabloyu kimse konuşmuyor!
Ümit Polatbaş
Eskişehir’in ihtiyacı vardı
Seval Erci
Bornova Afyonspor’dan daha zor rakip
Ahmet D. Canoruç
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy