yandex

Eskişehirliler kültürel mirası keşfediyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirliler kültürel mirası keşfediyor
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin "Eskişehir Kültürel Mirasıyla Buluşuyor" etkinlikleri kapsamında düzenlenen kültür gezileri devam ediyor. Bu yıl Sivrihisar'a düzenlenen gezide vatandaşlar ilçenin tarihi ve kültürel noktalarını yakından görme fırsatı buldu.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından kent sakinlerini tarihi ve kültürel değerlerle buluşturmak amacıyla hayata geçirilen "Eskişehir Kültürel Mirasıyla Buluşuyor" etkinlikleri sürüyor. Geçtiğimiz yıl Seyitgazi'ye düzenlenen gezilerin ardından bu yılın rotası Sivrihisar oldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Ertuğrulgazi ve Bahçelievler mahallelerinden geziye katılan vatandaşları uğurladı. Mahalle muhtarları Çetin Aydın ve Sülbiye Bilen'in de yer aldığı uğurlamada Başkan Ünlüce, kültür gezilerinin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini belirtti.

TARİHİ YAPILAR ZİYARET EDİLDİ

Gezi programı kapsamında katılımcılar Metin Yurdanur Açıkhava Müzesi, Sivrihisar Saat Kulesi ve Seyir Terası'nı ziyaret etti. Tarihi Surp Yerortutyun Ermeni Kilisesi ile Sivrihisar Tarihi Evleri de gezi rotasında yer aldı.

Vatandaşlar ayrıca Alemşah Türbesi, Ulu Camii, Zaimağa Konağı, Sivrihisar Kilim Müzesi, Nasreddin Hoca Anıt Parkı, Hazinedar Camii, Kurşunlu Camii, Kılıç Mescid Minaresi, Aziz Mahmud Hüdayi Camii ve Arastalar Çarşısı'nı gezerek ilçenin tarihi ve kültürel mirasını yakından tanıdı.

VATANDAŞLARDAN TEŞEKKÜR

Kültür gezisine katılan vatandaşlar, kendilerine bu imkânı sağlayan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne ve Başkan Ayşe Ünlüce'ye teşekkür ederek, kentin tarihi zenginliklerini yerinde görme fırsatı bulmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Kaynak : HABER MERKEZİ
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...