Odunpazarı ilçesinde faaliyet gösteren kooperatifte kadın üreticiler, fabrikasyon üretim yerine el emeğine dayalı üretimi tercih ediyor. Geleneksel zanaatları modern çizgilerle birleştiren kadınlar, ortaya çıkardıkları özgün ürünlerle kültürel mirasın yaşatılmasına katkı sunuyor.
Kooperatif bünyesinde seramiklerden takılara, çantalardan tokalara, örgü ürünlerinden geleneksel motiflerle süslenen havlulara kadar birçok farklı ürün üretiliyor. Seramik atölyelerinde çamura şekil verilirken, örgü tezgahlarında da el emeği ürünler hazırlanıyor.
Ürettikleri ürünleri satışa sunan kadınlar, hem ekonomik kazanç elde ediyor hem de el sanatlarının gelecek kuşaklara aktarılmasına katkı sağlıyor. Kooperatif, kadın girişimciliğini destekleyen yapısıyla üretimi ve dayanışmayı bir arada sürdürüyor.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Eskişehir PTT Bölge Müdürlüğü yapılmayınca kadroları dağıldı!
Tarkan Demir
Şapcı delikanlı olduğunu gösterdi
Kerem Akyıl
Mesele domates değil, hâlâ anlamadınız mı?
Ümit Polatbaş
Ekonomi çok güzel diyenler…
Kaan Özcan
Festival zamanı
Seval Erci
Daha iyi performansları göreceğiz
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy