Tepebaşı Belediyesi Gençlik Tiyatrosu tarafından hazırlanan “Leonce ile Lena Provada” adlı oyun, Türkiye’nin önemli kısa oyun etkinlikleri arasında gösterilen DasDas Kısalar Festivali’nde tiyatroseverlerle buluştu. İstanbul’daki DasDas Ana Sahne’de sahnelenen oyun, genç oyuncuların performansıyla dikkat çekti.
Alman yazar Georg Büchner’in klasik eserinden yola çıkılarak hazırlanan yapım, oyunun prova sürecini sahneye taşıyan özgün kurgusuyla öne çıktı. Seyirciyle doğrudan iletişim kuran yapısı ve açık dramaturjik yaklaşımı sayesinde izleyicilere alışılmışın dışında bir tiyatro deneyimi sundu.
Gösterimin ardından düzenlenen söyleşide oyuncular ve tiyatroseverler bir araya geldi. Katılımcılar, yalnızca ortaya çıkan sonuca değil, oyunun hazırlık ve üretim sürecine de odaklanan yapım hakkında görüşlerini paylaştı. Oyuncuların seyirciyle kurduğu doğrudan iletişim ve gösterim boyunca sürdürülen etkileşimli atmosfer, salonda samimi bir ortam oluşmasını sağladı. DasDas Ana Sahne’yi dolduran tiyatroseverlerin aktif katılımıyla gerçekleşen buluşma, genç tiyatrocular ile seyirciler arasında güçlü bir bağ kurulmasına katkı sundu.
.jpg)
Tepebaşı Belediyesi Gençlik Tiyatrosu, gençlerin sahne sanatları alanındaki üretimlerini desteklemeyi, çağdaş tiyatro anlayışını yaygınlaştırmayı ve hazırlanan yapımları daha geniş seyirci kitleleriyle buluşturmayı sürdürüyor. Festivalde sahnelenen “Leonce ile Lena Provada”, hem genç oyuncuların performansları hem de yenilikçi sahneleme diliyle izleyicilerden olumlu geri dönüşler aldı.
.jpg)
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Her yıl aynı dönemde yaşatılan o psikolojik baskının farkında mıy…
Ümit Polatbaş
Süllü köprüleri attı
Kerem Akyıl
Eskişehirliler uçmak istiyor!
Kaan Özcan
Önce “ocu bucu” değildi şimdi Kılıçdaroğlu’cu
Tarkan Demir
Böyle sezona başlanmaz
Ahmet D. Canoruç
Ahşabın sesine dikkat!
Seval Erci
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
