Eskişehir’de Bayramda Ulaşım Bedava: Sefer Saatleri de Değişiyor
Ramazan Bayramı yaklaşırken Eskişehir’de yaşayanlar için sevindirici bir karar açıklandı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, bayram boyunca toplu taşımanın ücretsiz olacağını duyurdu. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenleme kapsamında 20, 21 ve 22 Mart tarihlerinde şehir genelinde tramvay ve otobüslerden ücret alınmayacak.
Bayram günlerinde uygulanacak ulaşım planı da netleşti. Tramvay hatlarının tamamında pazar gününe özgü sefer sıklığı geçerli olacak. Bu sayede hem yoğunluğun dengelenmesi hem de vatandaşların rahat bir şekilde ulaşım sağlaması hedefleniyor. Otobüs tarafında ise genel hatlar pazar tarifesiyle çalışacak. Ancak küçük bir farklılık var: 80 numaralı hat, bayram boyunca cumartesi programına göre hizmet vermeyi sürdürecek. Kırsal mahallelere giden hatlarda ise mevcut sefer düzeni korunacak, yani normal tarifede bir değişiklik olmayacak.
Şehir merkezi dışına ulaşım sağlayan ilçe hatlarında da bayrama özel saat uygulaması devreye giriyor. Bu hatlar, bayramın üç günü boyunca ilçe merkezlerinden saat 12.00’de hareket edecek. Dönüş seferleri ise mevcut saatlere göre yapılmaya devam edecek. Öte yandan kabristan ziyaretleri için de ayrı bir düzenleme var. Asri Mezarlık servisleri, arife gününden başlayarak bayram süresince kesintisiz şekilde hizmet verecek.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
MHP İl Başkanı Candemir vedaya hazırlanıyor!
Tarkan Demir
CHP’den bir milletvekili istifa edebilir
Kerem Akyıl
Halkın yanında olan esnafa selam!
Kaan Özcan
Üreticiler zirai don ile karşı karşıya!
Seval Erci
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Bu korkunç tabloyu kimse konuşmuyor!
Ümit Polatbaş
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
