Eskişehir'in meşhur lezzetinde satışlar yüz güldürmüyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'in meşhur lezzetinde satışlar yüz güldürmüyor
A
a

Eskişehir’de uzun yıllardır helvacılık yapan Mutlu Keser, helva yapımının püf noktaları ve zorluklarına ilişkin açıklamalarda bulunurken, satışların son 2 yıl içerisinde ciddi oranda düştüğünü belirtti.

Eskişehir’in sevilen lezzetlerinden biri olan met helvası ve tahin helvası, sıcak yaz günlerinde de tezgahlarda yerini koruyor. Hem yerel halk hem de turistler tarafından ilgi çeken helva, oldukça zor şartlarda hazırlanırken, helva ustası Mutlu Keser iyi bir helvanın işçilik ve kaliteli malzeme kullanımıyla bağlantılı olduğuna dikkat çekti. Son 2 yıldır satışlarda ciddi bir düşüş olduğunu dile getiren Keser, meslekte yetiştirecek çırak bulmakta da zorlandıklarını ifade etti.



ÇIRAK BULAMIYORUZ

Meslekte yaşadığı zorlukların yanı sıra iyi bir helvanın püf noktalarını da dile getiren Keser, “Eskişehir'de meşhur olan helva met helvasıdır, bir de tahin helvalarımız var.  Met helvası içeriğinde un, şeker, yağ kullanılırken tahin helvasında tahin, un şeker su kullanılır. Yaz helvasının farkı az miktar irmik içermesidir ve içerisinde tahin ve ceviz şeker ve su bulunur. Helva yapımında en önemli öncelik malzemenin kaliteli oluşudur daha sonrasında da işçilik önemli faktörlerdendir. Gurbetçilerin ve turistlerin helvaya ilgisi yoğun olsa da 2 seneden beri satışlarda düşüş yaşıyoruz. Helva 145 derecede elle yapılan bir yiyecektir, zor olduğu için gençler mesleğe ilgi göstermiyor. Teknoloji de çırak yetişmesini engelledi, günümüzde geleneksel yöntemlerle helva yapımının devam ettiğini söylesek de her meslekte olduğu gibi bizde de çırak bulmak zorlaştı” dedi.
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi