Eskişehir’deki CHP’li belediye başkanları yaşanan son gelişmeleri değerlendirmek üzere Porsuk Konukevi’nde bir araya geldi. Yeni Parti’ye geçip geçmeyecekleri tartışılan başkanların, Çarşamba günü Yeni Parti Genel Merkezi’nden gelecek talimat doğrultusunda istifa edecekleri yönünde ortak karar aldıkları öğrenildi. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, hizmet odaklı olduklarını ve tüm belediye başkanlarıyla ortak hareket ettiklerini vurguladı. Eskişehir için çalıştıklarının altını çizen Ünlüce, “Ama bir taraftan da kaygılar taşıyoruz ve bu kaygılar doğrultusunda elimizden geldiğince mücadele ederek arkadaşlarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Mutlak butlan sürecinde de görüşlerimizi sizlerle paylaşmıştık. Tekrar aynı şeyleri söylemeye gerek yok. O dönemde de bu kararın partimizi bölmeye yönelik olduğunu düşündüğümüzü, buna fırsat vermememiz gerektiğini, birlik ve beraberlik içinde hareket etmemiz gerektiğini ifade etmiştik. Bu konuda iyi niyetimizi açıkça ortaya koymuştuk. Gelinen noktada bunun için çok çaba gösterildiğini biliyoruz” dedi.
Yeni Parti için dilekçe verildiğini hatırlatan Ünlüce, belediye başkanları olarak bekleme sürecinde olduklarını kaydetti. Yeni Parti’nin kuruluş sürecinin devam ettiğini, ana muhalefet partisi olabilmesi için milletvekili geçişleriyle ilgili düzenlemelerin yapıldığını söyleyen Ünlüce, “Bu aşamalar tamamlandıktan sonra bizlerle de bir değerlendirme yapılacağını düşünüyoruz. Biz de bunu bekliyoruz. Henüz belediye başkanlarıyla ilgili nasıl bir yol izleneceğine dair bize iletilmiş net bir karar yok. Bazı bilgiler geliyor. Örneğin kurultay delegelerinin görevlerine devam etmesi gerektiği ya da belediye başkanlarının belirli bir tarihe kadar istifa etmemesi yönünde bazı değerlendirmeler yapıldığı söyleniyor. Ancak bunların hiçbiri bize resmî ve net olarak ulaşmış değil. Önümüzdeki hafta partinin kuruluş sürecinin tamamlanması şu anda bizim için en önemli konu. Bu süreç hızlı şekilde ilerliyor. Sonrasında hep birlikte gelişmeleri takip edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Belediye başkanları olarak süreci takip ettiklerini belirten Ünlüce, “’Yeni partiye geçecek misiniz?’ diye soruyorsunuz. Şu an için biz sadece süreci takip ediyoruz. İsterseniz biraz netleşmesini bekleyelim. Önümüzdeki hafta bu süreçle ilgili bizlere de bir yönlendirme olacağını düşünüyorum. Mutlaka bazı görüşmeler yapılacaktır. Açıklama yapacağımız zaman da hiç merak etmeyin, bunu ilk sizlerle paylaşacağız. Şunu özellikle bilmenizi isterim; bugün bizim için çok değerli bir birliktelik vardı. 9 belediye başkanı olarak bir aradayız. Odunpazarı Belediye Başkanımızın öncülüğünde, Tepebaşı Belediye Başkanımızın ve ilçelerimizdeki belediye başkanlarımızın katılımıyla toplandık. İlk günden beri söylediğimiz gibi, ne yaparsak yapalım birlikte oturup konuşacağız, istişare edeceğiz ve ortak karar alacağız” dedi.
Partiden gidenler ve kalanlar üzerinden yürütülen tartışmaların uzağında durmaya karar verdiklerini açıklayan Ünlüce, “Çünkü bizim açımızdan herkes yol arkadaşımızdır. İster gitsin ister kalsın, hepsi geçmişten gelen dava arkadaşlarımızdır. Biz bu partiye tesadüfen gelmedik. Çocukluğumuzdan, gençliğimizden gelen bir siyaset anlayışımız, Cumhuriyet'e bakışımız ve Mustafa Kemal Atatürk'e duyduğumuz büyük bir sevdamız var. Bu nedenle hepimiz aynı yolun yolcusuyuz. Gidenlerle de kalanlarla da hiçbir sorunumuz yok. Bizim asıl hedefimiz bir an önce iktidar olmak ve halkımızın yüzünü güldürmektir. Bu tartışmaların gölgesinde halkın sorunlarını unutmuş değiliz. Kimsenin böyle bir algıya kapılmasını istemem. ‘Cumhuriyet Halk Partisi sadece gidenler ve kalanlar tartışmasına gömüldü’ gibi bir değerlendirme doğru olmaz. Bu yaşananlar siyasetin bir parçasıdır. Elbette en doğru yolu bulacağız” şeklinde konuştu.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin bugüne kadar çok zor dönemlerden geçtiğini ve hepsinden de güçlenerek çıktığını söyleyen Ünlüce, “Ben olaya hiçbir zaman sadece partisel bakmadım, tamamen ülkemiz adına baktım ve yaşananlara çok üzüldüm. Ama Cumhuriyet Halk Partisi daha önce de kapatılma tartışmaları yaşadı, baraj tartışmaları yaşadı, olağanüstü dönemlerden geçti. Buna rağmen her seferinde daha da güçlenerek çıktı. Nitekim 2024 seçimlerinde Türkiye'nin birinci partisi oldu. Bugünleri de yine aşacağız, bundan hiçbir şüphem yok. Hiç kimsenin birbirine karşı bir derdi yok. Yaşadığımız şey, ne yazık ki çok farklı ve hukuki açıdan benzeri olmayan bir süreçtir. Türkiye'de ilk kez karşılaştığımız bir tabloyla karşı karşıyayız. Bu nedenle hukuki açıdan da birçok konuda net yorum yapmakta zorlanıyoruz. Yargıtay'dan beklenen süreç var, çağrı heyetiyle ilgili beklenen süreç var. Murat Karayalçın'ın bu sürece liderlik edebileceği konuşuluyor. Biz ise son ana kadar partimiz için mücadelemizi sürdürüyoruz. Bir taraftan da yeni oluşumlarla kendimize yeni imkânlar oluşturmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
“Ne gidenlerle ne kalanlarla hiçbir sorunumuz yok” ifadesini yineleyen Ünlüce, “Biz birlikteyiz. Yarın bir genel seçim olsa hepimiz kol kola girerek bu ülkenin geleceğini en iyi şekilde inşa etmek için mücadele edeceğiz. Halkımızın bundan en ufak bir şüphesi olmasın. Başta Mahmudiye, Çifteler, Alpu, Seyitgazi, Beylikova ve Eskişehir'de yaşayan tüm hemşehrilerimiz olmak üzere herkes şunu bilsin; bunlar siyasetin doğal süreçleridir. Biz mutlaka en doğru yolu bulacak ve en doğru kararı vereceğiz. Ama bu şehir için çalışmaya devam ediyoruz. Gece gündüz bütün işimiz gücümüz Eskişehir. Halkımızın sorunlarını yakından takip ediyoruz. Sanayicimizin derdi ne, esnafımızın sıkıntısı ne, gençlerimizin problemi ne, büyüklerimizin yaşadığı zorluklar neler; bunların hepsinin farkındayız. Sakın bu tartışmalar nedeniyle gerçek gündemi unuttuğumuzu düşünmeyin. Gerçek gündemin farkındayız ve onu gündemde tutmaya devam edeceğiz” dedi.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Belediye başkanlarının siyaseti!
Tarkan Demir
İbrahim Arslan ezber bozdu
Kerem Akyıl
Herkes sahada sorunlar ortada!
Kaan Özcan
İlk sınav, ilk izlenimler
Ahmet D. Canoruç
Simit meselesi!
Seval Erci
Bırakın çocuklar kod yazsın
Ümit Polatbaş
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy