Eskişehir’de kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte kombi bakım talepleri de yeniden gündeme geldi.
Sektörde 26 yıldır üretim ve bakım hizmeti veren 51 yaşındaki Uğur Üşümezel, kombilerin gaz, su ve elektrikle çalışan hassas cihazlar olduğunu belirterek periyodik bakımların düzenli şekilde yapılması gerektiğini söyledi.
Üşümezel, bakım işlemlerinin cihazın ömrünü uzatmasının yanı sıra yakıt tasarrufuna da katkı sağladığını ifade etti.
Kombilerde fan, ateşleme sistemi ve filtrelerin düzenli olarak kontrol edilmesi ve temizlenmesi gerektiğini belirten Üşümezel, bakımsız cihazların verim kaybı yaşayabileceğini söyledi.
Üşümezel, “Yapılan bakımlar kış sezonunda vatandaşın az yakıtla daha iyi ısınmasını sağlar. Fan bakımı yapılmadığında baca hatası riski ortaya çıkar. Filtreler temizlendiğinde ise su sirkülasyonu rahatlar ve kombi istenen dereceye daha çabuk ulaşır” dedi.
Filtrenin tıkalı olması halinde suyun daha hızlı ısınmasına rağmen ısı veriminin düşebileceğini belirten Üşümezel, bakımın konfor açısından da önemli olduğunu dile getirdi.
Kombi bakımının gereksiz bir harcama olmadığını savunan Üşümezel, bakım sırasında yapılan işlemlerin yakıt tasarrufu sağlayarak maliyetini zaman içerisinde karşılayabileceğini söyledi.
Üşümezel, kombi bakımını 1.500 TL’ye yaptıklarını belirtti.
Bunun yanı sıra peteklerin içinde zamanla oluşan korozyona yönelik bakım da yaptıklarını aktaran Üşümezel, makineyle tazyikli su uygulanarak petek kanallarının temizlendiğini ve böylece su dolaşımının rahatlatıldığını ifade etti.
Bakım ve arıza işlemlerinin mutlaka eğitimli ve yetkili kişiler tarafından yapılması gerektiğini vurgulayan Üşümezel, vatandaşları “çantacı” olarak nitelendirdiği yetkisiz çalışanlara karşı uyardı.
Üşümezel, “Arıza veya bakım gerektiğinde bu işin eğitimini almış, dükkânı ve yetkisi olan kişilere yaptırılması çok önemli” dedi.
Yetkisiz kişilerin özellikle kış aylarında farklı illerden gelerek bakım hizmeti verdiğini ve sonrasında ortaya çıkabilecek arızalarda müşterilere ulaşılmadığını öne süren Üşümezel, vatandaşların sabit iş yeri ve yetkisi bulunan servislerle çalışması gerektiğini söyledi.
Kendisine dahi kombi bakımı için telefon geldiğini anlatan Üşümezel, vatandaşların bakım yaptırmadan önce servis ve usta hakkında araştırma yapmasının önemine dikkat çekti.
Kombi kadar peteklerin bakımının da önemli olduğunu belirten Üşümezel, zaman içerisinde oluşan korozyon ve tortuların su dolaşımını olumsuz etkileyebileceğini söyledi.
Petek kanallarının temizlenmesiyle ısının daha verimli yayılmasının amaçlandığını belirten Üşümezel, kış sezonu başlamadan önce hem kombilerin hem de peteklerin kontrol edilmesini önerdi.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
MHP’de kongre heyecanı!
Tarkan Demir
Eskişehirspor sevinçten 4 köşe
Kerem Akyıl
Yenikent'te yeni dönem!
Kaan Özcan
Eskişehir yeni eserler kazandı!
Seval Erci
Mesele domates değil, hâlâ anlamadınız mı?
Ümit Polatbaş
Daha iyi performansları göreceğiz
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy