Eskişehir Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, Eskişehir başta olmak üzere Bursa, Bilecik ve Kütahya için soğuk hava, kar yağışı ve zirai don uyarısında bulundu. Uyarının, 11 Nisan 2025 Cuma akşam saatlerine kadar geçerli olacağı bildirildi.
Yapılan açıklamaya göre, bu gece saatlerinden itibaren başlaması beklenen karla karışık yağmur ve kar yağışları, özellikle Eskişehir’in kuzeybatı kesimleri, Bursa ve Bilecik’in güneyi ile Kütahya’nın kuzey bölgelerinde etkili olacak. Kar yağışının yüksek kesimlerde zaman zaman yoğun şekilde görülebileceği ifade edildi.
Kuzey-kuzeybatı yönlerden esecek rüzgarın, kar yağışıyla birlikte yollarda kar birikmesi, buzlanma, görüş mesafesinde azalma ve kar sürülmesi gibi olumsuzluklara neden olabileceği belirtildi. Özellikle karayollarında ulaşımda aksamalar yaşanabileceği uyarısında bulunuldu.
Açıklamada, gece saatlerinde hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşeceği, bu nedenle kırağı ve zirai don hadiselerinin de beklendiği vurgulandı. Tarım faaliyetleriyle uğraşan vatandaşların bu duruma karşı dikkatli olması istendi.
Meteoroloji, vatandaşlara ani sıcaklık düşüşleri, buzlanma, gizli buzlanma ve yer yer sis olaylarına karşı tedbirli olmaları çağrısında bulundu. Güncel tahmin ve uyarıların Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından düzenli olarak takip edilmesi gerektiği hatırlatıldı.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Ormanlar ve yangınlar!
Kaan Özcan
CHP’deki yol ayrımında Eskişehir’de kimler gider kimler kalır?
Tarkan Demir
İşte bu yüzden iki yakamız bir araya gelmiyor
Kerem Akyıl
Turizm için ortak mücadele şart
Seval Erci
Uyanınca ilk iş bunu yapıyorsanız büyük tehlikedesiniz!
Ümit Polatbaş
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
