Eskişehir'e bu nokta için geliyorlar: Türkiye'de sayılı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'e bu nokta için geliyorlar: Türkiye'de sayılı
A
a

Türkiye'nin dört bir yanından gelen 96 kursiyer, Eskişehir Sivrihisar'daki Karakayalar’da dağcılık eğitimi alıyor; kamp boyunca teorik ve pratik tırmanış teknikleri üzerinde yoğunlaşılıyor.

Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun 2025 yılı faaliyet takviminde yer alan Yaz Dağcılık Eğitimi (C) Kampı, 5-11 Mayıs tarihleri arasında Eskişehir’in Sivrihisar ilçesindeki Karakayalar Tırmanış Bahçesi'nde gerçekleştiriliyor.

Spor tırmanış, dağ kayağı, buz tırmanışı, kanyoning ve yüksek dağ koşusu gibi disiplinleri kapsayan kamp için, kaya yapısı ve alan uygunluğu bakımından Karakayalar’ın tercih edildiği açıklandı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Kamp Sorumlusu Mesut Akgün, bölgenin Türkiye'nin önde gelen kaya tırmanış alanlarından biri olduğunu vurgulayarak, özellikle spor tırmanış açısından elverişli koşullara sahip olduğunu belirtti.

Kampa Türkiye genelinden 27 ilden gelen 40 kulüp ve 2 bireysel sporcu olmak üzere toplam 96 kursiyerin katıldığı bilgisi paylaşıldı. Katılımcılar, dağcılıkla ilgili temel teknikler, emniyet sistemleri, ip inişleri, doğada yön bulma gibi konularda hem teorik hem de uygulamalı eğitim alıyor.

Eğitimin sonunda katılımcıların doğa koşullarında daha güvenli ve bilinçli şekilde hareket etmeleri amaçlanıyor. Karakayalar’ın doğal güzellikleri eşliğinde geçen kamp, hem eğitici hem de unutulmaz bir deneyim sunuyor.
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi