yandex

Eskişehir'de sulama kanalı alarm veriyor: Hem kötü koku hem kirlilik...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de sulama kanalı alarm veriyor: Hem kötü koku hem kirlilik...
A
a

Eskişehir’in Gündoğdu Mahallesi’nde sulama kanalından yayılan kötü koku ve çevre kirliliği, mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Mahalle Muhtarı Adem Karaman, kanalın üstünün kapatılarak “Hat Boyu” benzeri yeşil bir yaşam alanına dönüştürülmesini talep etti.

Eskişehir'de Gündoğdu Mahallesi Muhtarı Adem Karaman, sulama kanalında oluşan çevre kirliliği ve kötü kokudan şikayet ederek, kanalın üstünün kapatılıp "Hat Boyu" gibi yeşil alana dönüştürülmesini talep etti.

Eskişehir'in Gündoğdu Mahallesi'nden geçen sulama kanalı, bakımsızlık ve çevreye yayılan ağır koku nedeniyle mahalle sakinlerinin tepkisini çekiyor. Kanal temizliği sırasında çıkan otların kenara bırakılması ve duyarsız vatandaşların suya attığı atıklar bölgede ciddi bir çevre sorununa yol açıyor.



"Hat boyu gibi olmasını istiyorum"

Mahalle halkının taleplerini dile getiren Gündoğdu Mahallesi Muhtarı Adem Karaman, sulama kanalının durumundan yıllardır rahatsız olduklarını belirtti. Sorunun çözümü için resmi kurumlara başvurduklarını belirten Karaman, "Devlet Su İşleri Bölge Müdürleri ile görüştük, Sulama Birliği müdürleriyle görüştük. Bunun böyle kalmayacağını, temizleyeceklerini, daha güzel olacağını söylediler. Kanalın içinin görüntüsünü siz de görüyorsunuz, pek hoş görünmüyor. Gündoğdu Mahallesi muhtarı olduğumdan beri buranın kapanıp hat boyu gibi olmasını istiyoruz" dedi.