Eskişehir’de kendilerini depremzede olarak yerleştikleri evin sahibinin yaklaşık 200 bin lira değerinde altınını çaldıkları ve güvenini suistimal ederek vekaletname alıp evini satan 3 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı.
Eskişehir’de kendilerini depremzede olarak yerleştikleri evin sahibinin yaklaşık 200 bin lira değerinde altınını çaldıkları ve güvenini suistimal ederek vekaletname alıp evini satan 3 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı.
Eskişehir’de yaşayan 63 yaşındaki Halime Kurt, Şirintepe Mahallesi Söğütçü Sokak’ta bulunan evini barınma ihtiyacını karşılamaları için depremzede olarak Malatya’dan geldiklerini söyleyen 3 kişiye açtı. Evde kalan kişiler yerleşmelerinden bir süre sonra iddiaya göre ev sahibi Halime Kurt’tan, eve haciz geldiğini öne sürerek vekaletname istedi. Süreç içerisinde güven ortamı oluşması üzerine Kurt, evde kalan kişilerin isteğini yerine getirdi. Vekaletnameyi alan şüpheliler evi 150 bin TL karşılığında başka bir kişiye devrederek kayıplara karıştı. Ev sahibi Halime Kurt tarafından şüphelilerin evden çıkarken yaklaşık 200 bin TL değerinde altın ve telefon çaldıkları da öne sürüldü.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Dolandırıldığını fark eden Halime Kurt, avukatı aracılığıyla Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Olay gerçekleştirdikleri öğrenilen 3 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı. Yapılan incelemede şüphelilerin ev sahibine beyan ettikleri gibi Malatya nüfusuna kayıtlı olmadıkları ve deprem bölgesiyle herhangi bir ilişiklerinin bulunmadığı anlaşıldı. Ev sahini Halime Kurt’un avukatı Muhammed Yalçın, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve Eskişehir Asliye Hukuk Mahkemesi’nde “tasarrufun iptali” davası açtıklarını kaydetti.
“EVİN DEĞERİ YAKLAŞIK 2 MİLYON LİRA”
Ev sahibi Kurt’un avukatı Muhammed Yalçın Eskişehir Adliyesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, “Müvekkilim Halime Kurt eşinin ölümünden ve ailesel bağlarının zayıf olmasından kaynaklı tek başına yaşayan birisidir. Müvekkilim mal varlığıyla elinden geldiğince çevresindeki insanlara yardımcı olmak istemektedir. 6 şubat depreminden sonra da boşta kalan evini depremzedelere açmak istemiştir. Bu vesileyle şüphelilerle tanışmıştır. Şüpheliler kendilerini depremzede olarak tanıtarak müvekkilin güvenini kazanmış ve müvekkilimin evinde kalmaya başlamışlardır.Müvekkilim bu süreç içerisinde kendilerine güvendiği için kendileriyle yardımcı olmaya çalışmıştır. Şüpheliler zamanla müvekkilin evin üzerinde haciz olduğunu ve bu hacizleri kaldırmak için satış yapmaları gerektiğini söylemişlerdir.Satışı yapmaları için de müvekkilden vekaletname almışlardır. Daha sonra şüpheliler söz konusu evi müvekkilimden habersiz şekilde satmışlardır.Yaptığımız araştırmalarda şüphelilerin nüfusunun aslında depremin yaşandığı kayıtlı olmadığını tespit ettik. Akabinde yaptığımız araştırmalarda söz konusu taşınmazın 1 buçuk milyon , 2 milyon değerde çok düşük bir bedelle başka birisi üzerine tescil ettirdiğini fark ettik. Bunun üzerine hem suç duyurusunda bulunduk hem hukuk davamızı açtık” dedi.
“SÜREÇ YARGIDA”
Vatandaşların kendilerini yardıma muhtaç olarak tanıtan kişilere karşı dikkatli olması gerektiğini belirten Avukat Muhammed Yalçın, “Artık süreç yargıda. Açıkçası adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz. Ben bu vesileyle yardımsever vatandaşlarımıza da şunu söylemek isterim. Özellikle yardım ederken, çevrenizdeki insanların yardıma muhtaç olup olmadığını, gerçekleri söyleyip söylemediğini araştırdıktan sonra yardımcı olursanız en azından siz de müvekkil gibi mağdur olmazsınız” diye konuştu.
“ANNE DEDİLER, DOLANDIRICILARMIŞ”
Yaşadığı mağduriyeti anlatan ev sahibi Halime Kurt, “Depremzedeyiz deyip kandırdılar beni. Depremzede değillermiş.Benim gibi iyi niyetli vatandaşlar dolandırılmasınlar. Kimseye kanmasınlar. Ayaklarıma kapanıp ağladılar. Annedediler bana,meğerse dolandırıcılarmış. 3 ay evimde kaldılar.Ev dışında 200 bin lira değerinde altınımı alıp götürmüşler. Sıfır telefonumu da almış götürmüşler. 15-20 günden beri görmüyorum onları” ifadelerini kullandı.
Kaynak : Abdullah Güçlü / Emrah Köse