Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü, çevre odaklı ve sürdürülebilir altyapı yatırımları kapsamında Mihalgazi ilçesinde kanalizasyon ve içme suyu altyapı çalışmalarını sürdürüyor. Yürütülen çalışmalarla ilçeye yeni terfi hattı ve terfi istasyonu kazandırıldı.
Çalışmalar kapsamında imalatı süren kanalizasyon ve içme suyu hatlarıyla birlikte terfi hattı ve istasyon kurulumu gerçekleştirildi. Sistemin uzun ömürlü ve güvenli şekilde işletilebilmesi amacıyla muayene bacaları da altyapıya entegre edildi. Uygulanan yatay delgi yöntemi sayesinde mevcut üstyapıya zarar verilmeden çalışmalar tamamlandı.
Yapımı tamamlanan yeni terfi istasyonu ile birlikte ilçede oluşan atık sular, terfi hattı aracılığıyla paket arıtma tesisine ulaştırılacak. Böylece atık suların çevreye zarar vermeden arıtılması sağlanırken, çevresel sürdürülebilirliğin güçlendirilmesi ve altyapının daha güvenli hale getirilmesi hedefleniyor.
ESKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’nin eşit hizmet anlayışı doğrultusunda kentin her noktasında çevre dostu ve güçlü altyapı sistemleri oluşturulmasının öncelikli hedef olduğu belirtildi.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Eskişehir’deki riskli alanlar belirlenmeli!
Kaan Özcan
MOTİVASYON ANLAMINDA DEĞERLİYDİ
Ahmet D. Canoruç
İsmini Eskişehir halkı belirleyecek
Seval Erci
Tarihçi Prof. Dr. Yakut’un bu çağrısı karşılık bulmalı!
Tarkan Demir
Türkiye bayrağı değil, Türk Bayrağı
Kerem Akyıl
Ruhu eksilen mahalleler
Ümit Polatbaş
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
Türkiye'de futbol
Osman Cemoğlu