AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, “2026 Eskişehir’i Anlatır” video serisinin yeni bölümünde kentteki Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı öğrenci yurtlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Albayrak, Eskişehir’de 2002 yılında 6 bin olan yurt kapasitesinin yeni yatırımlarla birlikte 20 binin üzerine çıkacağını belirtti.
Kentte üniversite öğrencilerinin barınma sorununa yönelik yatırımların sürdüğünü ifade eden Albayrak, yurt başvurusu yapan öğrencilerin yüzde 99’unun yerleştirildiğini ve açıkta öğrenci kalmadığını söyledi.
Yeni dönemde öğrencilerin kullanımına sunulması planlanan yatırımlardan birinin de 2 bin yatak kapasiteli Taptuk Emre Kız Öğrenci Yurdu olduğunu belirten Albayrak, modern yurt yatırımlarının gençlere sağlanan imkanların bir parçası olduğunu ifade etti.
Albayrak, “2002 yılında 6 bin olan yurt kapasitesi, yapılacak son yatırımlarımızla birlikte 20 bini aşacak” dedi.
Yurt yatırımlarında yalnızca yatak kapasitesinin artırılmasının değil, öğrencilerin daha modern ve konforlu ortamlarda eğitim hayatlarını sürdürmesinin de hedeflendiğini belirtti.
Eskişehir’in üniversite kenti olduğuna dikkat çeken Albayrak, kentte devlet yatırımlarıyla öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.
Albayrak, Eskişehir’de yurt başvurusunda bulunan gençlerin taleplerinin karşılandığını savunarak “Eskişehir, yalnızca bir şehir değil; kendisi başlı başına bir okul” ifadelerini kullandı.
Açıklamada yeni eğitim öğretim yılı öncesinde KYK yurtlarında uygulanacak aylık ücretlere ilişkin rakamlara da yer verildi.
Buna göre 2026-2027 dönemi için aylık yurt ücretlerinin oda tiplerine göre şöyle olduğu belirtildi:
1. Tip Yurt: 1.125 TL
2. Tip Yurt: 1.300 TL
3. Tip Yurt: 1.450 TL
Yurt ücretlerinin yanı sıra öğrencilerin ek ücret ödemeden yararlanabildiği hizmetler de paylaşıldı.
KYK yurtlarında kalan öğrencilere ücretsiz sabah kahvaltısı ve akşam yemeği sunulduğu, aylık 32 GB Wi-Fi hizmetinden yararlanabildikleri belirtildi.
Ayrıca çamaşır yıkama ve kurutma imkanlarının ücretsiz olduğu, sosyal ve psikolojik rehberlik hizmetleri ile mescit ve manevi danışmanlık imkanlarının da öğrencilerin kullanımına sunulduğu ifade edildi.
Mevzuatta belirtilen şartları taşıyan ve durumlarını resmi belgelerle kanıtlayan bazı öğrencilerden yurt barınma ücreti alınmadığı belirtildi.
Buna göre şehit eşi ve çocukları, şehidin çocuğu bulunmaması halinde bekar kardeşleri, gazi ve gazi çocukları, anne ve babası vefat etmiş 25 yaşını doldurmamış öğrenciler, öğrenimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı sevgi evleri veya yetiştirme yurtlarında tamamlayanlar ile devlet koruması altındaki öğrenciler ücretsiz barınma hakkından yararlanabiliyor.
Gürhan Albayrak, Eskişehir’de gençlere yönelik yatırımların hayata geçirilmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanlığı başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.
Albayrak, KYK yatırımlarının gençlerin eğitim hayatlarını daha güvenli ve konforlu şartlarda sürdürebilmeleri açısından önemli olduğunu dile getirdi.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
YENİ Parti üyenin sözünün üzerine söz istemiyor!
Tarkan Demir
Talat Yalaz’dan karşı hamle
Kerem Akyıl
Yenikent'te yeni dönem!
Kaan Özcan
Eskişehir yeni eserler kazandı!
Seval Erci
Mesele domates değil, hâlâ anlamadınız mı?
Ümit Polatbaş
Daha iyi performansları göreceğiz
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy