Eskişehir'de ikincisi düzenlenen 3D Gençlik Festivali, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un katılımıyla Kanlıkavak Parkı’nda düzenlenen açılış töreniyle başladı.
Siyasi katılım ve sosyal duyarlılığın arttırılması, toplumun ortak sorunlarının tartışılması amacıyla gerçekleştirilen festivalde; gençler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve katılımcıların çözüm önerileri ele alınacak. Kanlıkavak Parkı’nda kurulan çadırlarla 3 gün sürecek festivalde dinleme, diyalog, dayanışma ile denge ve denetleme ağı etkinliklerinin yanı sıra gençlik konserleri, dans gösterileri, çeşitli oyun aktivitelerive atölye çalışmaları ile çeşitli sergiler yapılacak. Ayrıca festivale Odunpazarı Belediyesinin kardeş şehirleri olan Keçiören Belediyesi, Menteşe Belediyesi, Jakova Belediyesi, Razgrad Belediyesi, Lefke Belediyesi, Melikgazi Belediyesi de katılacak. Kardeş şehirler festivalin son günü halk dansları gösterisi ve müzik dinletisi gerçekleştirecek.
Açılış töreninde konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt cumhuriyetin 100’üncü yılına vurgu yaparak, “Türkiye, bugün olumlu olarak görülen ne varsa cumhuriyetin sayesinde elde etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti 1923’te kurulduktan sonra bazılarının dediği gibi okuma yazma oranı sıfırlanmadı. Zaten sıfırdı. Ondan sonra gelişti. Dinleme Diyalog ve Dayanışma 3D Festivali, dördüncü D’yi yani demokrasiyi getirmek için. Demokrasi olmazsa dünyada hiçbir şeyin düzgün yürümeyeceğini herkesin bilmesi lazım. Bugün Ukrayna’da bir savaş varsa, sebebi demokrasinin olmaması. Filistin’de bir işgal, bir saldırı varsa bunun sebebi demokrasiye inanmamaktır. Dolayısıyla yıllardır dünyada böyle bir düzen var ama Türkiye 100 yıldır bu olumsuzlukların tümünden soyutlanmış vaziyette ‘Yurtta barış, dünyada barış’ ilkesi sonucu ayakta kalmıştır. Bu çok önemlidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün yüzyıllar sonrasını gördüğünün tescilidir. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında kurucuları Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına minnetlerimizi, saygılarımızı sunuyoruz. Onlara yattıkları yerde rahat etsinler diyoruz” diye konuştu.
Festivalde farklı görüşlerdeki kişilerin konuşabileceğini göstereceklerinn altını çizen Kurt, “Bugün festivalimize katılan, hem yurt dışından gelen kardeşlerimize hoşgeldiniz diyorum hem Türkiye’den katılan kardeş belediyelerimizin temsilcilerine hoşgeldiniz diyorum. Dostluğu, kardeşliği sonuna kadar sürdürmemiz gerektiğini vurguluyorum. Burada 3 gün boyunca insanlar aynı şeyleri düşünmese bile konuşabilmeyi göstereceğiz. Demokrasinin pratiğini yaşayacağız. Birbirimizin çözüm önerilerini düşünüp tartışacağız. Buraya katılan tüm siyasi partilere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sivil toplum örgütlerimize teşekkür ediyorum. Bu etkinlikte 40’a yakın sivil toplum örgütünün etkinlik içine girdiğini duyurmak istiyorum. 20’ye yakın siyasi partimiz de düşüncelerini açıklayacaklar. Asıl önemli olan halkımızın bu düşünceleri dinleyip, tartışıp kararını açıklamasıdır” dedi.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Başkan Ünlüce’nin krize karşı soğukkanlı siyaseti!
Tarkan Demir
Art niyetlileri Saray’da aramak lazım
Kerem Akyıl
Aman protokol üyeleri ıslanmasın!
Kaan Özcan
Çocuklar için mücadele edelim
Seval Erci
Nerede yanlış yaptık?
Ümit Polatbaş
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
