Vatandaşların yoğun olarak kullandığı cadde, sokak ve meydanlarda görülen karalamalar, şehrin görsel bütünlüğünü olumsuz etkiliyor. Özellikle geri dönüşüm kumbaraları, elektrik panoları, banklar ve diğer kent mobilyaları üzerindeki yazı ve çizimler, çevrede çirkin görüntüler oluşturuyor.
Kentin simge noktalarında da benzer görüntülerle karşılaşıldığını belirten vatandaşlar, kamuya ait alanların korunması konusunda herkesin daha duyarlı davranması gerektiğini ifade ediyor. Kamu mallarına verilen zararın doğrudan toplumu etkilediğini vurgulayan vatandaşlar, ortak kullanım alanlarına sahip çıkılması gerektiğini dile getiriyor.
Karalamaların oluşturduğu çevre kirliliğini gidermek amacıyla ilgili ekipler tarafından belirli aralıklarla temizlik ve bakım çalışmaları yürütülüyor. Ancak vatandaşlar, bu tür görüntülerin tekrar yaşanmaması için yalnızca temizlik çalışmalarının değil, farkındalık oluşturacak uygulamalar ile denetimlerin de artırılmasını istiyor.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Geçim zorlaştı…
Seval Erci
Pişmanlıkların gölgesinde kalan hayat
Ümit Polatbaş
Sıkı para politikası 3 yılda vatandaşın sırtında kambura döndü!
Tarkan Demir
Mobilya sektörünü kim bu hale getirdi?
Kaan Özcan
O haberi duyunca ağlamıştım
Kerem Akyıl
İlk sınav, ilk izlenimler
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy