Eskişehir'in Çamlıca Mahallesi Gündüz Ökçün Bulvarı'nda görülen ve yaklaşık 10 santimetre civarında olduğu iddia edilen dev çekirge, vatandaşların dikkatini çekti. Çekirgeyi fark eden bir vatandaş, görüntüleri haber merkezimize ulaştırdı.
Son günlerde özellikle Trakya Bölgesi ve İstanbul genelinde büyük boyutlu ergin çekirgelerin daha sık görüldüğü belirtiliyor.
Uzmanlar ise bu durumun olağan bir doğa olayı olduğunu, tarımsal üretimi olumsuz etkileyecek bir çekirge artışının söz konusu olmadığını ifade ediyor.
Uzmanlar, görülen büyük çekirgelerin vatandaşlarda endişeye neden olmaması gerektiğini, bu türlerin insanlara zarar vermediğini ve dönemsel olarak farklı bölgelerde görülebildiğini belirtiyor. Eskişehir'de görüntülenen dev çekirge de kısa süre sonra gözden kayboldu.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
İsmini Eskişehir halkı belirleyecek
Seval Erci
Tarihçi Prof. Dr. Yakut’un bu çağrısı karşılık bulmalı!
Tarkan Demir
Türkiye bayrağı değil, Türk Bayrağı
Kerem Akyıl
Şeker fabrikasından ne istiyorsunuz?
Kaan Özcan
Ruhu eksilen mahalleler
Ümit Polatbaş
Daha iyi performansları göreceğiz
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
Türkiye'de futbol
Osman Cemoğlu