Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, Eskişehir’de konut satışları 2025 yılı Kasım ayında geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 5 oranında azaldı.
TÜİK verilerine göre, Eskişehir genelinde 2025 Kasım ayında toplam 2 bin 261 konut satışı gerçekleşti. Bu rakam, 2024 yılının Kasım ayına göre yüzde 5’lik düşüşe işaret etti.
Satılan konutların 829’u ilk el, bin 432’si ise ikinci el satış olarak kayıtlara geçti. Konut satışlarındaki düşüş ipotekli satışlara da yansıdı. Kasım ayında ipotekli konut satışları, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13,1 oranında azalarak 391 adet oldu. Diğer satışlar ise yüzde 3,1 azalışla bin 870 olarak gerçekleşti.
İpotekli satış yapılan 391 konutun 131’i ilk satış, 260’ı ise ikinci el satışlardan oluştu.
Öte yandan Türkiye genelinde konut satışları da düşüş gösterdi. Ülke genelinde 2025 yılı Kasım ayında konut satışları, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,8 azalarak 141 bin 100 olarak açıklandı.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Külliye siyaseti!
Tarkan Demir
Külliye’de olması gereken oluyoR
Kerem Akyıl
Kokuyu bahane ediyorlar!
Kaan Özcan
Eskişehir'in 37 gizli tarifi: Bu lezzetleri biliyor musunuz?
Ümit Polatbaş
MOTİVASYON ANLAMINDA DEĞERLİYDİ
Ahmet D. Canoruç
İsmini Eskişehir halkı belirleyecek
Seval Erci
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
Türkiye'de futbol
Osman Cemoğlu