Bölgesel Amatör Lig'de oynanan Manavgat Belediyespor-Eskişehirspor maçı sonrası Boğazın Kırmızı Şimşekleri Derneği bir açıklama yaptı. Dernek, Eskişehir halkının her zaman Eskişehirspor taraftarlarına büyük bir misafirperverlik gösterdiğini vurgularken, maç sonrası yaşanan saldırılara sert tepki gösterdi.
Bölgesel Amatör Lig’de oynanan Manavgat Belediyespor - Eskişehirspor maçında, deplasman tribününün stada alınmaması ve maç sonrasında yaşanan saldırılar büyük tepki topladı. Boğazın Kırmızı Şimşekleri Derneği, bu olaylarla ilgili bir basın açıklaması yaptı.
Açıklamada, Eskişehirspor taraftarlarının stada alınmaması için Manavgat Belediyespor yetkililerinin deplasman yasağına başvurdukları iddia edilirken, Eskişehirspor'un iç saha maçlarında her zaman rakip takımları ve taraftarlarını en iyi şekilde ağırladığına dikkat çekildi. Dernek, Manavgat’ta yaşanan olayları kınayarak, saldırıların ardından takım otobüsünün hasar gördüğünü belirtti.
Boğazın Kırmızı Şimşekleri Derneği, saldırıları kesin bir dille reddederek, “Futbol kültüründe takım otobüsüne saldırmak yanlıştır. Manavgat taraftarı bunu öğrenmelidir” ifadelerini kullandı.
Açıklamada, Eskişehirspor taraftarlarının deplasmana alınmaması kararına da tepki gösterildi. Dernek, Manavgat Belediyespor’un misafirperverlik anlayışına aykırı olan bu uygulamanın, futbolun ruhuna zarar verdiğini belirtti.
Eskişehirspor ise Manavgat Belediyespor karşılaşmasında yaşanan olaylarla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı.
Yapılan açıklamada, "20 Nisan Pazar günü oynanan Manavgat Belediyespor - Eskişehirspor müsabakasında kulübümüze yönelik organize saldırılarla ilgili olarak, sorumlu tüm kişi ve kurumlar hakkında gerekli hukuki ve cezai işlemler başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarız." ifadelerine yer verildi.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Okul arazileri de mi satışa çıkartılacak?
Kerem Akyıl
Ahmet Ataç’ın Eskişehir’de yarattığı güç!
Tarkan Demir
Halk geçim derdinde siyasiler şov peşinde...
Kaan Özcan
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Bu korkunç tabloyu kimse konuşmuyor!
Ümit Polatbaş
Eskişehir’in ihtiyacı vardı
Seval Erci
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy