Eskişehir'in Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'nde bulunan ve uzun yıllardır boş durumda olan eski kamu arazisinde çıkan yangın, mahalle sakinlerine korku dolu anlar yaşattı.
Olay, Kubilay Sokak'ta meydana geldi. Daha önce Gümrük Müdürlüğü ve lojmanı olarak kullanılan binanın yıkılmasının ardından boş kalan arsada biriken çöp ve katı atıklar, henüz belirlenemeyen nedenle yanmaya başladı. Yangın nedeniyle çevreye yoğun duman ve kötü koku yayıldı.
Araç ve tramvay güzergâhının bulunduğu Gazi Yakup Satar Caddesi'ne cepheli arsadaki yangını gören vatandaşlar, alanın uzun süredir çöplüğe dönüştüğünü belirterek duruma tepki gösterdi. Mahalle sakinleri, atıl halde bırakılan arazinin çevre ve görüntü kirliliğine neden olduğunu ifade etti.
Mahallede uzun yıllardır yaşayan Hasan Bayder, eski kamu arazisinin yıkımdan bu yana kaderine terk edildiğini belirterek, bugüne kadar alanda herhangi bir düzenleme yapılmadığını söyledi. Vatandaşlar, alanın temizlenmesini ve yeniden değerlendirilmesini istedi.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
İsmini Eskişehir halkı belirleyecek
Seval Erci
Tarihçi Prof. Dr. Yakut’un bu çağrısı karşılık bulmalı!
Tarkan Demir
Türkiye bayrağı değil, Türk Bayrağı
Kerem Akyıl
Şeker fabrikasından ne istiyorsunuz?
Kaan Özcan
Ruhu eksilen mahalleler
Ümit Polatbaş
Daha iyi performansları göreceğiz
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
Türkiye'de futbol
Osman Cemoğlu