Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, kullanımı her geçen gün artan elektrikli scooterlarla ilgili sürücülere yönelik bilgilendirmede bulundu. Trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla scooter kullanımında dikkat edilmesi gereken kurallar hatırlatıldı.
Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, scooter sürücülerinin en az 16 yaşında olması gerektiği, araç üzerinde sürücü dışında yolcu taşınamayacağı ve yalnızca sırtta taşınabilen eşyalar haricinde yük taşınmaması gerektiği belirtildi.
Açıklamada, scooterların otoyol, şehirler arası karayolları ve azami hız sınırı 50 kilometrenin üzerinde olan yollarda kullanılmaması gerektiği vurgulanırken, yaya yollarında da sürüş yapılmaması gerektiği ifade edildi.
Scooter kullanıcılarının hızlarını saatte 25 kilometrenin üzerine çıkarmaması gerektiği belirtilirken, sürüş sırasında akrobatik hareketler yapılmaması ve işaret verme dışında tek elle kullanımın yasak olduğu hatırlatıldı.
Scooterlarda fren mekanizmasının bulunması gerektiği, ön bölümde en az 20 metreyi aydınlatabilecek beyaz ışıklı far, arka bölümde ise kırmızı ışık ve reflektör bulunmasının zorunlu olduğu aktarıldı. Ayrıca araçlarda 30 metreden duyulabilecek zil veya korna gibi sesli uyarı sistemlerinin bulunması gerektiği kaydedildi.
Emniyet Müdürlüğü, scooterların diğer araç ve yayaların hareketlerini zorlaştıracak ya da tehlike oluşturacak şekilde kullanılmaması gerektiğini belirterek, park sırasında da yayalar, engelliler ve hareket kısıtı bulunan kişilerin geçişlerini engellemeyecek alanların tercih edilmesi gerektiğini bildirdi.
Açıklamada, akşam saatlerinde scooter kullananların görünürlüğü artırmak amacıyla reflektif yelek veya benzeri ekipmanlar kullanmasının önemine de dikkat çekildi.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Bir zamanlar Erdoğan… Özgür Özel’in hırçın koruması!
Tarkan Demir
Ali Fidan gereğini yerine getirir
Kerem Akyıl
Es Es’in yolu açık olsun
Ahmet D. Canoruç
Emekliler ne yapsın?
Seval Erci
Özgür Özel ve merak edilen tablo!
Kaan Özcan
Ruhun emekliliği olmaz
Ümit Polatbaş
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy