Eskişehir'de 48 firmaya inceleme: Bin 210 ürün denetlendi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de 48 firmaya inceleme: Bin 210 ürün denetlendi
A
a

Eskişehir’de Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, son bir hafta içinde gerçekleştirdikleri denetimlerde çok sayıda firmada aykırılık tespit etti

Eskişehir’de Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerinin son bir hafta içerisinde gerçekleştirdiği denetimlerde tespit edilen aykırılıklar nedeniyle toplam 170 bin 964 TL idari para cezası kesildi.

Eskişehir Valiliği tarafından paylaşılan bilgilere göre, Ticaret İl Müdürlüğü’nün il merkezi ve ilçelerde yürüttüğü denetimler 5–11 Aralık 2025 tarihleri arasında yoğun şekilde devam etti. Fiyat etiketi, kasa-raf uyuşmazlığı gibi konuların da yer aldığı 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında 48 firmada toplam 1.210 ürün incelendi. Yapılan kontrollerde çeşitli aykırılıklar tespit edilirken firmalara idari yaptırım uygulandı.

Öte yandan, haksız fiyat artışı şüphesiyle 10 firmada 50 ürün denetlendi. Bu denetimler sonucunda hazırlanan raporların Ticaret Bakanlığı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’na gönderildiği bildirildi.

Kaynak : HABER MERKEZİ
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi