Eskişehir Büyükşehir ve Ford Otosan çocukların bayramını böyle kutladı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Büyükşehir ve Ford Otosan çocukların bayramını böyle kutladı
A
a

Eskişehir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Büyükşehir Belediyesi ile Ford Otosan iş birliğinde düzenlenen etkinlikle bilim ve sanayi temasıyla kutlandı.

Eskişehir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, sanayi ve bilimin bir araya geldiği özel bir etkinlikle kutlandı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Ford Otosan iş birliğinde düzenlenen programda çocuklara hem bayram hediyesi verildi hem de yerli mühendislik ürünleri tanıtıldı.

Büyükşehir Belediyesi ile Ford Otosan arasında 2017 yılında başlayan iş birliği, bu yıl ikinci kez hayata geçirildi. 23 Nisan kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte çocuklara “bilim hediyesi” sunulurken, Bilim Deney Merkezi’ne şanzıman seti bağışlandı.

Büyükşehir Belediyesi Bilim Deney Merkezi’nde düzenlenen programa Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Ford Otosan Eskişehir Fabrika Müdürü Namık Kemal Keskin ve Türk Metal Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Orhan Demir katıldı.

Etkinlikte konuşan Ford Otosan Eskişehir Fabrika Müdürü Namık Kemal Keskin, yerli üretim ve mühendisliğin önemine dikkat çekerek, Türkiye’nin üretim gücünün en önemli kaynağının insan ve mühendislik kapasitesi olduğunu vurguladı. Çocukların erken yaşta bilimle tanışmasının büyük önem taşıdığını belirten Keskin, “Geleceğin mühendisleri sizlersiniz. Merak edin, araştırın ve her zaman daha iyisini hedefleyin.” ifadelerini kullandı.

Program kapsamında Ford Otosan tarafından Bilim Deney Merkezi’ne bağışlanan şanzıman seti, çocuklara 23 Nisan hediyesi olarak sunuldu. Böylece öğrenciler, yerli mühendislikle üretilen bir otomotiv parçasını yakından inceleme ve çalışma prensiplerini öğrenme fırsatı buldu.
Çocukların arasında konuşma yapan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ise 23 Nisan’ın bilim ve teknolojiyle buluşturulmasının önemine değindi. Ünlüce, “Çocuklarımızın bilimin ışığında yetişmesini istiyoruz. Onları çağdaş, düşünen ve üreten bireyler olarak geleceğe hazırlamak en büyük sorumluluğumuz.” dedi.

2017 yılında başlayan iş birliğinin yeniden hayata geçirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ünlüce, katkı sunan tüm kurumlara teşekkür etti. Başkan Ünlüce ayrıca tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.
Etkinlik boyunca çocuklar bilimsel deneylere katılarak hem eğlendi hem öğrendi. Program, yoğun ilgi ve coşkulu anlarla sona erdi.
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi