yandex

Emek ve Demokrasi Platformu'ndan NATO eylemi müdahalesine suç duyurusu kararı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Emek ve Demokrasi Platformu'ndan NATO eylemi müdahalesine suç duyurusu kararı
A
a

Emek ve Demokrasi Platformu, Ankara'daki NATO Zirvesi protestoları sırasında yaşanan gözaltılar ve polis müdahalelerine ilişkin Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Emek ve Demokrasi Platformu, Ankara'da gerçekleştirilen 36. NATO Zirvesi'ni protesto ettikleri sırada yaşanan gözaltılar ve polis müdahalelerine tepki gösterdi. Köprübaşı'nda düzenlenen basın açıklamasına CHP Eskişehir'in son seçilmiş İl Başkanı Talat Yalaz da katıldı.

"ANAYASA BAYPAS EDİLDİ"

Platform adına açıklama yapan Mert Yedek, Eskişehir'de 35 kişinin gözaltına alındığını belirterek, basın açıklaması okunmadan gerçekleştirilen müdahalenin ifade özgürlüğü ile toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkına yönelik bir ihlal olduğunu öne sürdü. Yedek, gözaltı sürecinde orantısız güç kullanımı, ters kelepçe uygulamaları ile hakaret ve kötü muamele yaşandığını iddia ederek, "Bugün yaşananlar ülkemizde Anayasa'nın da baypas edildiğinin en somut kanıtıdır." ifadelerini kullandı.

"BASKILARA RAĞMEN MÜCADELE SÜRÜYOR"

Eskişehir'de yaşanan müdahalenin benzerlerinin Türkiye'nin farklı illerinde de gerçekleştiğini savunan Yedek, tüm baskılara rağmen NATO'ya, emperyalizme ve iktidarın politikalarına karşı mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKLAR

Platform, yaşanan olaylarla ilgili Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Mert Yedek, zor kullanma yetkisinin sınırının aşılması, nitelikli kasten yaralama, görevi kötüye kullanma ve düşünce ile kanaat hürriyetinin kullanılmasının engellenmesi iddialarıyla hukuki süreç başlatacaklarını belirtti.

Yedek, açıklamasını "Haklarımızı korumaya ve savunmaya devam edeceğiz." sözleriyle tamamladı.

Kaynak : HABER MERKEZİ
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...