Cumhuriyetten vazgeçmeyeceğiz

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Cumhuriyetten vazgeçmeyeceğiz
A
a

Topraklarının en stratejik yerleri işgal edilmiş, emperyalist ülkeler tarafından paylaşılmış, tam da ‘her şey bitti’ denildiği anda küllerinden yeniden doğmuş bir millet düşünün. 

Sütiş Eskişehir

Berivan Halis


Topraklarının en stratejik yerleri işgal edilmiş, emperyalist ülkeler tarafından paylaşılmış, tam da ‘her şey bitti’ denildiği anda küllerinden yeniden doğmuş bir millet düşünün. 

Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve onlara inanan kararlı Türk milleti, Kurtuluş Savaşı’nda elde ettiği zaferle tüm dünyaya büyük bir ders verdi.

Ancak savaşın kazanılması yetmezdi, Türk milleti kendi topraklarında egemenlik kurmalıydı. Tarihler 28 Ekim 1923’ü gösterdiğinde Mustafa Kemal Paşa, Çankaya Köşkü'nde; İsmet Paşa, Ali Fuat Paşa, Halit Paşa ve Kemalettin Sami Bey'i ağırladı ve o tarihi sözü söyledi: "Yarın Cumhuriyet ilan edeceğiz!" 

Çünkü milletin bağımsızlık savaşı, cumhuriyet rejimiyle birlikte tüm dünya tarafından tescillenmeliydi. 

Tam 100 yıl öncesiydi…

Elbette burada yazıldığı kadar kolay olmadı hiçbir şey. İşgalden egemenliğe giden mücadeleye dönüp bakınca, Mustafa Kemal Atatürk ve kurduğu cumhuriyetin değerini anlıyoruz. Bugün Ortadoğu’da yaşananları görünce, özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın temellerini attığı için Atatürk’e duyduğumuz minnet ve özlem daha da artıyor.  

İşte bu yüzden Cumhuriyetin 100’üncü yılını kutladığımız bu özel sene, önceki senelerden çok daha farklı olmalı. Coşkumuz yüksek, heyecanımız ve milli duygularımız en üst seviyede olmalı. Cumhuriyeti kutlamanın sadece törenlerle olmadığını, cumhuriyeti bir yaşam biçimi olarak benimsemiş genç bireyler olarak tüm dünyaya göstermeliyiz. 

Çünkü, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, “Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu ila ve idame edecek sizsiniz” diyerek bu ülkeyi ve cumhuriyeti gençlere armağan etmişti. 

Ülke olarak zor günler geçirdiğimiz yadsınamaz. Hak ihlalleri, baskıcı politikalar, eşitsizlik, kötü ekonomik şartlar, liyakatsizlik, işsizlik, eğitim sorunları ve nicesi…

Yaşanılan olaylar ve girilen bu çıkmaz ise en çok gençleri etkiledi. 

Çünkü gençler tutunacak bir hayal, uğruna savaşacak bir yaşam istiyor. 

İsteklerini özgürce haykırmak en temel hakları…

Susturulmadan, engellenmeden yaşamak istiyorlar. 

Atatürk’ün kurduğu ve gençlere emanet ettiği cumhuriyette söz hakkı istiyorlar. 

Ülkelerinde insan gibi yaşamak, gelecekleri için kararları kendileri almak istiyorlar. 

İşte bu noktada cumhuriyetin fabrika ayarlarına dönmeye ihtiyacı var.

Burada da görevin en büyüğü biz gençlere düşüyor.

Atatürk’ün kurduğu cumhuriyeti gençler yalnız bırakmayacak. 

Ne olursa olsun özgürlüğümüze sahip çıkmak için elimizden gelenin fazlasını yapmak ve geleceğe daha güçlü bir cumhuriyet bırakmak için var gücümüzle çalışmalıyız. 

Türkiye Cumhuriyeti gençleri, 100. yılda da, 200. yılda da mücadeleden vazgeçmeyecektir…

Nice 100 yıllara…

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi