Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Hakları Birimi bünyesinde faaliyet gösteren Düşler Atölyesi, çocukları sanatla buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda düzenlenen "Şehrimi Çiziyorum – Eskiz Atölyesi", çocuklara yaşadıkları kenti sanat aracılığıyla keşfetme fırsatı sundu.
Düşler Atölyesi'nde başlayan etkinlik, daha sonra Odunpazarı'nın tarihi sokaklarına taşındı. Rehber eşliğinde düzenlenen eskiz yürüyüşüne katılan çocuklar ve aileleri, bölgenin tarihi dokusunu, mimari yapısını ve kültürel mirasını yakından inceleme imkânı buldu.
Katılımcılar, dikkatlerini çeken tarihi yapıları, sokakları ve mimari ayrıntıları eskiz defterlerine aktararak açık havada çizim yapmanın deneyimini yaşadı.
Saha çalışmasının ardından yeniden Düşler Atölyesi'nde bir araya gelen çocuklar, gün boyunca hazırladıkları eskizleri arkadaşlarına tanıttı. Çizim süreçlerini ve ilham aldıkları detayları anlatan katılımcılar, hem üretim deneyimlerini paylaştı hem de birbirlerinin çalışmalarını inceleme fırsatı buldu.
8-14 yaş arasındaki çocukların aileleriyle birlikte katıldığı etkinlik, sergi atmosferinde gerçekleştirilen paylaşım bölümüyle sona erdi. Katılımcılar, farklı bakış açılarını keşfederek sanatsal üretimin zenginliğini deneyimlerken, yaşadıkları kenti sanat aracılığıyla yeniden keşfetme fırsatı yakaladı.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Başkan Kurt’un Çerçeve Yasa’dan yana bir tereddüdü yok
Tarkan Demir
O haberi duyunca ağlamıştım
Kerem Akyıl
Yasa ne diyor halk ne düşünüyor?
Kaan Özcan
İlk sınav, ilk izlenimler
Ahmet D. Canoruç
Simit meselesi!
Seval Erci
Bırakın çocuklar kod yazsın
Ümit Polatbaş
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy