Güler, yaptığı yazılı açıklamada, İSO'nun Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırmasına göre Eskişehir’den Eti, TEI, Peyman Kuruyemiş, Sarar Giyim, Alp Havacılık ve TÜLOMSAŞ'ın listede yer alma başarısı gösterdiğini kaydetti.
Listede yer alan Eskişehirli firmaların üretimden kaynaklı net satışlarının 4,7 milyar lirayı aştığını aktaran Güler, şunları ifade etti:
"Eskişehir’in çok eskiye dayanan bir sanayi kültürü ve tecrübesi var. İlklerin şehri olmakla ve ilkleri üretmekle her fırsatta övünüyoruz. İşte bu nedenle Eskişehir olarak bu tecrübeyi fırsata çevirmeli ve daha çok küresel marka çıkarmalıyız. Sanayi deneyimi ve yetişmiş insan kaynağı ile Eskişehir çok daha üst sıralara ulaşabilecek kabiliyettedir. Listede 6 sanayi kuruluşu bulunan Eskişehir'in özellikle yükselen sanayide, bilişimde, yazılımda ve ileri teknoloji makine üretiminde daha çok marka yaratması gerekiyor. Oda olarak, üreten ve şehrimizin hedeflerine ortak olan firmalarımızın yanında olduğumuzu, proje ofisimizin, dış ticaret merkezimizin ve danışmanlıklarımızın tüm sanayicilerimizin hizmetinde olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum."
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Adaletin sütunları kesilmiş
Kerem Akyıl
Çakırözer’den Sivrihisar Belediye Başkanı Dökmeci’ye katıl çağrıs…
Tarkan Demir
Geleceğe bırakılan en büyük miras
Ümit Polatbaş
ESKİŞEHİR ULAŞILABİLİR OLMALI
Seval Erci
Daha iyi performansları göreceğiz
Ahmet D. Canoruç
Mobilya sektörünü kim bu hale getirdi?
Kaan Özcan
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy