Bitki İhtiyaçların Yüzde 90’Nı Bu Seradan Sağlanıyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Bitki İhtiyaçların Yüzde 90’Nı Bu Seradan Sağlanıyor
A
a

Bilecik Belediyesi Park Ve Bahçeler Müdürlüğü’Ne Ait Serada Yapılan Çalışmalarla Her Yıl Yüz Binlerce Bitki Personelin Özenli Çalışması İle Yetiştirilerek, Toprakla Buluşturuluyor. Belediye Bitki İhtiyaçların Yüzde 90’Nı Bu Seradan Sağlanıyor.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Bilecik Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne ait serada yapılan çalışmalarla her yıl yüz binlerce bitki personelin özenli çalışması ile yetiştirilerek, toprakla buluşturuluyor. Belediye bitki ihtiyaçların yüzde 90’nı bu seradan sağlanıyor.
Şehirdeki park ve bahçeler ile peyzaj alanlarında kullanılan bitki türlerinin yüzde 90’ının karşılandığı Park ve Bahçeler Müdürlüğü Sera Alanı’nda çelik köklendirme usulüyle yüz binlerce bitki üretimi yapılıyor. Bilecik Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Umut Olgun, sera alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
"Ürettiğimiz türler arasında altuni yani gold taflan türü de bulunuyor"
Bilecik Belediyesi olarak bin metrekare kapalı alanda her yıl olduğu gibi bu yıl da 100 bini aşkın bitkiyi üretmek için çalışmalarına başladıklarını hatırlatan Olgun, ‘’Üretim yapmak üzere yılda iki kez çalışmamızı gerçekleştiriyoruz. Bunun yanında mevsimlik çiçek üretimi anlamında tohumla; begonya ve hercai gibi çiçek türlerini yetiştiriyoruz. Ürettiğimiz türler arasında altuni yani gold taflan türü de bulunuyor. Gelişmiş ergin bitkilerden aldığımız bitki parçalarını uygun boyutta keserek, köklendirme sıvısına batırılarak, viyollere yerleştiriyoruz. Daha sonra açık alanda da büyümelerini takip ettiğimiz bitkileri, peyzaj alanlarına, park ve bahçelerimize, halkın ortak kullanım alanlarında toprakla buluşturuyoruz" dedi.
‘’Bitki ihtiyacımızın yüzde 90’ını kendi seramızda sağlıyoruz’’
Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak park ve bahçelerde kullandıkları bitkilerin yüzde 90’ını kendi seralarında yetiştirdiklerini kaydeden Ziraat Mühendisi Umut Olgun, ‘’Yaptığımız bu üretimle harcama bütçemize büyük bir katkı sağlamış oluyoruz. Böylelikle müdürlük harcamalarımızı azaltmış oluyor belediyemiz bütçesine katkı sağlamış oluyoruz. Ayrıca çalışmalarımız kapsamında yeni bitki türlerini de yetiştirme ve büyütme faaliyetlerini gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.
Kaynak : Bilecik Yerel Haberler - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi