Bilecik İl Jandarma Komutanlığı, Gölpazarı ilçesinde hasat döneminde yaşanabilecek tarla yangınlarını önlemek amacıyla biçerdöver operatörleri ve tarla sahiplerine yönelik bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi. Eğitimler Küçüksusuz, Hüyük, İncirli ve Beşevler köylerinde düzenlendi.
Bilgilendirme faaliyetinde, biçerdöverlerde çalışır durumda en az iki adet 6 kilogramlık yangın söndürme tüpü bulundurulmasının önemi anlatıldı. Ayrıca yakıt ikmalinin motor durdurulduktan sonra güvenli bir alanda yapılması, elektrik ve yakıt sistemlerinde arıza ya da kaçak bulunması halinde hasada başlanmaması gerektiği hatırlatıldı.
Yetkililer, özellikle aşırı sıcak ve rüzgârlı havalarda daha dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Tarlalarda sigara izmariti, cam şişe ve benzeri yangına neden olabilecek atıkların bırakılmaması, hasat sırasında su tankeri hazır bulundurulması gerektiği de operatörlere aktarıldı.
Bilecik İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, olası bir tarla yangınıyla karşılaşılması halinde zaman kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi'nin aranmasının can ve mal kaybını önlemek açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...