Bilecik Belediyesi tarafından Abdulhamithan Bulvarı refüjlerine ekilen lavantalarda hasat dönemi başladı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından toplanan lavantalar, kadın kooperatifi aracılığıyla işlenerek katma değerli ürünlere dönüştürülecek.
Hasat edilen lavantalardan bu yıl da lavanta yağı, kolonya, sabun, oda kokusu, tonik ve yüz temizleme ürünleri üretilecek. Çalışmalara katılan Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, lavantaların hem kenti güzelleştirdiğini hem de üretime katkı sunduğunu belirtti.
Subaşı, "Haziran ve Temmuz aylarında refüjlerimizi süsleyen lavantalardan elde ettiğimiz ürünlerle ekonomimize katkı sağlıyoruz. Bilecik Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'ndeki kadınlarımız bu lavantaları işleyerek birçok farklı ürüne dönüştürüyor" dedi.
Lavantaların kadın kooperatifi aracılığıyla değerlendirilmesinin hem istihdama hem de yerel üretime katkı sunduğunu ifade eden Subaşı, belediyenin üretim odaklı projelerini sürdüreceğini söyledi.
Başkan Subaşı, belediyenin lavanta projesinin uluslararası alanda da ilgi gördüğünü belirterek, "Çin'de düzenlenen Uluslararası Kentsel İnovasyon Yarışması'nda 381 proje arasından ilk 15'e girerek finale kaldık. Bu projeyle hem şehrimizi tanıtıyor hem doğayı koruyor hem de ekonomimize katkı sağlamaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...